Haberler

Donmak üzere olan eşeklere sahip çıkan genç olayı anlattı

Güncelleme:

Donmak üzere olan eşeklere sahip çıkan genç olayı anlattı Sosyal medyada gündem olan ve Van'da olduğu iddia edilen donmuş eşekler görüntüsünün Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde çekildiği ortaya çıktı.

Donmak üzere olan eşeklere sahip çıkan genç olayı anlattı

ŞANLIURFA - Sosyal medyada gündem olan ve Van'da olduğu iddia edilen donmuş eşekler görüntüsünün Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde çekildiği ortaya çıktı. Eşeklere sahip çıkan ve görüntüleri çeken Mahsun İrgen, olay günü yaşananları anlattı.

18 Ocak 2022 tarihinde sosyal medyada donan eşek görüntüleri gündem olmuş, çok sayıda paylaşım ve yorum alan görüntülerin Van'da çekildiği iddia edilmişti. Van Valiliği ise yaptığı paylaşım ile iddiaları yalanlamıştı. Sosyal medyada 4 gündür gündem olan görüntülerin Siverek ilçesine 35 kilometre uzaklıktaki kırsal Çıkrık mahallesinde çekildiği ortaya çıktı. Görüntüler üzerine olayı araştıran ve eşeklere ulaşan Siverek Kaymakamlığı'nın talimatı ile sahipsiz eşeklerin toplanarak barınağa götürdüğü ve koruma altına alındığı öğrenilirken, eşeklerin bulunduğu bölgenin ise kamuoyundan saklandığı ileri sürüldü.

Eşeklere sahip çıkan ve görüntüleri çekerek sosyal medyada paylaşan gençlerden Mahsun İrgen, olay günü yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Köyümüzde 3 gündür yoğun kar yağışı vardı. Dışarı bile zor çıkıyorduk. Bu kar ve soğukta dışarıda üşüyen ve sahipsiz olduklarını anladığımız eşekleri gördük. Eşeklerin donmak üzere olduğunu fark ettik.

Ben ve arkadaşlarım, bu eşeklere yem verdik. Kardan temizledik, ahıra koyarak, sıcak bir ortam oluşturduk. Sonra da yetkililere haber verdik. Gelip eşekleri buradan aldılar. Ben ve arkadaşlarım insanlık namına bu hayvanlara sahip çıktık. Herkesten böyle bir duyarlılığı bekliyoruz."

İrgen, her kış döneminde benzer durumların yaşandığını belirterek, bölgede sahipsiz hayvanların kalabileceği bir ahır yapılmasını da istedi.

Öte yandan barınağa götürülen eşeklerin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Van Valiliği Şanlıurfa Van 3. Sayfa Yerel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title