Haberler

Aydın'da Avrupa'nın En Büyük Kağıt Üretim Tesisi Yangın Sonrası Kül Yığınına Döndü

Güncelleme:

Aydın'ın Söke ilçesinde bulunan Avrupa'nın en büyük kağıt üretim tesisi, 12 Temmuz Cuma günü çıkan yangın sonucunda kül yığınına döndü. Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük kağıt üretim tesisi olan fabrikada 800 kişi istihdam ediliyordu ve yangın 12 Temmuz'dan bu yana söndürülemiyordu.

Aydın'ın Söke ilçesinde bulunan 12 Temmuz Cuma günü Akşam saatlerinden bu yanan Avrupa'nın en büyük kağıt üretim tesisi yangın sonrası kül yığınına döndü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 15 Ocak 2022 günü resmi törenle açılışı yapılan, Söke Organize Sanayi Bölgesi'nde 310 bin metrekarelik alanda kurulu, Avrupa'nın en büyük kağıt üretim tesisinin yangından sonraki görüntüsü görenlerin yüreğini dağladı. Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük kağıt üretim tesisi olan yaklaşık 550 milyon dolarlık yatırım yangın sonrası küle döndü. 800 kişinin istihdam edildiği ve tesiste 12 Temmuz'dan bu yana alevlerle mücadele edildi. Rüzgarın da etkisi ile bir türlü söndürülemeyen yangında tesiste yanacak bir şey kalmadığı belirtildi.

Soğutma çalışmaların devam ettiği Kipaş Kağıt Fabrikası, yangın sorası adeta kül dağına döndü. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Ekonomi 3-sayfa Türkiye Aydın Söke

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten teğmenlerle ilgili yeni çıkış: Kasıt, disiplinsizlik varsa gereği yapılacak

Teğmenlerin kılıçlı yeminiyle ilgili AK Parti Sözcüsü'nden yeni çıkış

Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

Ölümden dönen Cübbeli isim verdi: Bu olay onun tezahürü olabilir

Ölümden dönen Cübbeli isim verdi: Bu olay onun tezahürü olabilir

Ümit Özdağ, Engin Polat'la ilgili sözlerine açıklık getirdi: İki politikacı arasındaki pazarlıkta rakam telaffuz edilmiş

"Yazamıyorum" diyen Özdağ, canlı yayında bombayı patlattı: İki siyasetçi pazarlık yaptı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title