Haberler

Takıntılarınızla Tatile Çıkmayın

Nöroloji Uzmanı Dr. Mehmet Yavuz, takıntılarla tatile çıkmanın tatili kabusa çevireceğini ve kişinin psikolojik olarak dinlenmesine engel olacağını söyledi.

Nöroloji Uzmanı Dr. Mehmet Yavuz, takıntılarla tatile çıkmanın tatili kabusa çevireceğini ve kişinin psikolojik olarak dinlenmesine engel olacağını söyledi. Dr. Yavuz, "Halk arasında beden takıntısı olarak adlandırılan dismorfik bozukluğun, kişinin dış görünümünü takıntılı bir hale getirmesiyle yaşam kalitesinin bozulması ve hayatında başka konulara odaklanamayacak kadar sorun yaşaması olarak karşımıza çıkıyor. Yaz aylarında daha ince kıyafetler ve bikini giyme nedeniyle bu takıntılar diğer zamanlarda olduğundan daha yoğun hale gelebiliyor" dedi.

BEDENSEL TAKINTILAR YAZ AYLARINDA DAHA BASKIN ÖNE ÇIKIYOR

Takıntılarla tatile çıkmanın tatili kabusa çevireceğini ve kişinin psikolojik olarak dinlenmesine engel olacağını belirten REEM Nöropsikiyatri Merkezi'nden Nöroloji Uzmanı Dr. Mehmet Yavuz, "Bedensel takıntılar özellikle de ince kıyafet ve bikinilerin giyildiği yaz aylarında daha baskın olarak ortaya çıkar. Yaz aylarında tatil, beden takıntıları nedeniyle tatsız bir hale gelebilir, kişi tatilin tadını çıkarmak yerine yoğun bir iç sıkıntısı yaşamak zorunda kalabilir. Deniz kenarında mayo veya bikini giyme zorunluluğu hissedilmesi, kişiyi fazlalıklarını saklama konusunda takıntılı bir tavır içine iter. İnce, kısa giysiler ve bikini giymek vücuttaki fazla kiloları, kusurları daha çok öne çıkardığından, bedensel takıntılar yaz aylarında yoğunluk kazanır" diye konuştu.

BEDEN DİSMORFİK BOZUKLUĞU NEDİR?

Beden dismorfik bozukluğunun tıpta BDB olarak kısaltılır ve kişinin var olduğunu düşündüğü bedensel kusuru nedeniyle bu konuda aşırı uğraş halinde olmasına neden olduğunu anlatan Nöroloji Uzmanı Dr. Mehmet Yavuz, daha sonra şunları söyledi;

"Bu uğraşlar, zaman içerisinde kişinin başka işlerini yerine getiremeyecek kadar kontrolü kaybetmesi, sosyal yaşantısının sekteye uğraması, depresyona girmesi, kronik mutsuzluk yaşaması gibi sonuçları da beraberinde getirir.

Kişi hem özel hem de iş hayatında bilinçli olarak engelleyemediği takıntıları nedeniyle yoğun stres yaşar, mutsuz ve agresif bir ruh haline bürünebilir. Beden dismorfik bozukluğu, özelikle de çalışan kadınlarda erkeklere oranla daha sık görülür ve 15-20 yaşlarında daha sık görülür. Hastalığın başlangıç evresinde majör depresyon, düşünce bozukluğu gibi psikiyatrik bozukluklar da sıklıkla kendini gösterir.

BEDEN DİSMORFİK BOZUKLUĞUNDA TEDAVİ YAKLAŞIMLARI

Beden dismorfik bozukluğunda, uzun süreli ve düzenli terapilerden destek alınır. Terapinin asıl amacı; beden algısının olumlu yönde değiştirilmesi ve düşünce bozukluklarının düzeltilmesidir.

Terapide yanlış düşüncelerin olumlu yönde düzenlenmesine ek olarak, kişinin bozulan sosyal ve özel yaşantısındaki ilişkilere de olumlu katkı sağlamak hedeflenir.

Kişinin öz güvenini doğrudan etkileyen bu duruma depresyonun ve anksiyetenin eşlik etmesi de sık görüldüğünden, hastanın durumuna göre antidepresanlar da tedaviye dahil edilebilir." - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Akış gözaltına alındı! Polis belediyede arama yapıyor

Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Akış gözaltına alındı! Polis belediyede arama yapıyor

Fikirtepe'de lise bahçesinde rezalet! İlişkiye girerken kameraya yakalandılar

Fikirtepe'de lise bahçesinde rezalet! İlişkiye girerken kameraya yakalandılar

Küçükçekmece'de piknik yapan vatandaşlar başından vurulmuş bir erkek cesedi buldu

Küçükçekmece'de piknik yapan vatandaşlar başından vurulmuş bir erkek cesedi buldu

Bakmadan Geçme

#128226 ALES 2 NE ZAMAN 2024? #9997 ALES başvuruları ne zaman, hangi tarihte? ALES başvuru ücreti ne kadar? Adana hava durumu | Adana'da bugün hava kaç derece? #127777 LGS SONUÇ HESAPLAMA! #9997 LGS puan hesaplama ekranı 2024: Liselere Geçiş Sınavı puan hesaplama nasıl yapılır? #9999 Nazım Hikmet kimdir, şiirleri neler? Nazım Hikmet ne zaman öldü? Nazım Hikmet neden Rusya'ya gitti? #128226 LGS taban puanları ne zaman açıklanacak? 2024 LGS yüzdelik dilimleri ve puanları ne zaman belli olur? Emeklilere bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Emekli bayram ikramiyesi ne kadar? 2024 PARİS OLİMPİYATLARI NE ZAMAN? Paris Olimpiyatları hangi ay, hangi tarihte? Pınar Eliçe kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Pınar Eliçe kaç yaşında, nereli? Pınar Eliçe biyografisi! Mayıs ayı enflasyonu ne zaman açıklanacak? Mayıs ayı enflasyonu kaç oldu? DEM Partili Mehmet Sıddık Akış gözaltına mı alındı? Hakkari Belediyesi Eş Başkanı neden gözaltında, ne oldu, olay ne? Mehmet Sıddık Akış kimdir? Mehmet Sıddık Akış kaç yaşında, hangi partiden? Ümit Özdağ kimdir? Halk Tv konuğu Ümit Özdağ kaç yaşında, nereli? Ümit Özdağ biyografisi! KABİNE NE ZAMAN TOPLANACAK? Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı ne zaman, hangi gün, bugün mü? Ali Kurt kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Ali Kurt kaç yaşında, nereli? Ali Kurt biyografisi! 3 HAZİRAN GÜNLÜK BURÇ YORUMU: Burçları bugün neler bekliyor? AŞK, PARA, SAĞLIK, KARİYER...
Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title