Haberler

Gazze'deki Hastaneler Hizmet Dışı Kalıyor

Güncelleme:

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sonucu Gazze'nin kuzeyindeki tüm hastaneler hizmet dışı kaldı. İnsani yardımlar da tükenmek üzere.

Filistin Sivil Savunma tarafından yapılan açıklamada Gazze'nin kuzeyindeki tüm hastanelerin hizmet dışı kaldığı kaydedildi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne başlattığı saldırıları arttırarak sürdürmesi sonucu Gazze Şeridi'ndeki insani kriz de giderek derinleşiyor. Sivil yerleşim alanlarının yanı sıra hastane ve insani yardım kuruluşlarını de hedef alan İsrail, Gazze Şeridi'nde tam anlamıyla soykırım uyguluyor. Gazze Sivil Savunma sözcüsü yaptığı açıklama ile Gazze'deki durumun giderek kötüleştiği ve artık altyapının da tükendiğini duyurdu. Sözcü, İsrail saldırıları sonucu Gazze'nin kuzeyindeki tüm hastanelerin hizmet dışı kaldığını açıkladı.

Birleşmiş Milletler'e bağlı insani yardım kuruluşları da yaptıkları açıklamalarla İsrail'in saldırılarını genişlettiği Gazze'nin güneyine sağlanan gıda yardımlarının tükenmek üzere olduğunu bildirdi. Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) Gazze Bölge Ofisi Başkanı Georgios Petropoulous, Dünya Gıda Programı ve Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Pazar gününe kadar dağıtacak gıdaların tükeneceğini söyledi. Petropoulous, "Bu, insanlara sadece barınaklarında, evlerinde dağıtılanların kalacağı anlamına geliyor. Gazze'de insani ortakların desteklediği 12 fırın kaldı. Sekizi, yakıt ve stok nedeniyle hizmetini sonlandırdı, 4'ü ise kapasitesini azaltarak hizmet vermeye devam ediyor ancak Pazartesi gününe kadar stokları tükenmiş olacak" dedi.

"İnsanlar için çıkış ya da giriş yok"

Petropoulous sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise "Yakıt yok, yiyecek yok, su yok. İnsanlar için çıkış ya da giriş yok. Son 5 günde yaklaşık 300 bin kişi yerinden edildi. BM ve ortakları günlerdir tamamen önlenebilir bir insani yardım kesintisiyle karşı karşıya. Gazze'de insanlığın galip gelmesi için yardımların akması gerekiyor" ifadelerine yer verdi.

"Gazze'de ihtiyaç sahiplerine İnsani yardımın sağlanmasına izin verilmeli"

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Flippo Grandi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ateşkes çağrısını yineleyerek İsrail ordusunun Refah'taki saldırılarıyla Gazze'nin güneyinde mahsur kalan daha fazla Filistinliyi öldürdüğünü ve yerlerinden ettiğini söyledi. Grandi, "İşgalci güç İsrail, bölgesel yayılmayı ve yeni mülteci akını önleme konusunda sorumluluğa sahip. Gazze'de ihtiyaç sahiplerine İnsani yardımın sağlanmasına izin verilmeli" dedi. - GAZZE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İsrail Gazze Savaş ve Çatışma İnsan Hakları Acil Durum Uluslararası İlişkiler Yerel Dünya Güncel Haberler

Merkez Bankası'ndan TL mevduatı desteklemek ve döviz kredilerini sınırlamak için art arda adımlar

Merkez Bankası'ndan TL mevduatı desteklemek ve döviz kredilerini sınırlamak için art arda adımlar

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den 'Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok' çıkışı

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den "Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok" çıkışı

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Selahattin Baki yok, Acun Ilıcalı var! İşte Ali Koç'un yeni yönetim kurulu listesi

Selahattin Baki yok, Acun Ilıcalı var! İşte Ali Koç'un yeni yönetim kurulu listesi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title