Haberler

Çile dolu hastane yolu! Yaşlı çift yetkililerden yardım istiyor

Güncelleme:

Antalya'da yaşayan 77 yaşlarındaki Çatalkaya çifti, hastaneye gidebilmek için mahallenin patika yolunu el arabası üstünde aşıyor. Aile, yetkililerden aracın giremediği yolun düzenlenmesini istiyor.

Antalya'nın Alanya ilçesinde yaşayan ve hastalıkları nedeniyle hastaneye gitme mecburiyeti bulunan Ali ve Emine Çatalkaya çifti, evlerinin önündeki yaklaşık 150 metrelik yolu çocuklarının yardımıyla el arabasıyla çıkıyor.

Soğukpınar Mahallesi'nde yaşayan felçli ve yatalak hasta olan Ali (77) ve Emine Çatalkaya (77) çifti, oğulları Mevlüt ve kızları Manolya Çatalkaya tarafından zorluk içinde evlerinin önündeki patika yoldan arabalarına ulaştırılarak tedavi zamanlarında hastaneye gidiyor. Mevlüt Çatalkaya (55), anne ve babasını el arabasına ayrı ayrı koyarak aracın girmediği derme çatma yoldan geçip yaklaşık 150 metrelik mesafeyi kat ederek otomobile bindiriyor. Mevlüt Çatalkaya, yolun çevredeki bir sera sahibine ait olduğunu ve yolun biraz daha genişletilmesini istediklerini belirtti. Ailenin evine yolun durumundan dolayı mahalleden doktorlar da gelmekte zorlanıyor.

"ANNEM HASTALANMIŞ, HASTANEYE GÖTÜREMEMİŞLER"

Anne ve babasına vefa görevini yerine getiren Mevlüt Çatalkaya, söz konusu yola bir çare bulunması çağrısında bulunarak, "Annemin yüzde 93 engelli raporu var. Felçli, böbrek yetmezliği var. Bazen ben olmuyorum, yola götüremiyorlar. Babam da hem kalp yetmezliği hem astın, KOAH var. Yetkililerin sesimizi duymasını istiyoruz. Şu yola bir çare bulsunlar. Biz üstümüze ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Anne ve babamın hastaneye ulaşması için yardım bekliyorum. Hastaneye giderken zorlanıyoruz. Geçen yıl ben yoktum, yayladaydım. Annem hastalanmış, götürememişler. Babam tahtadan bir şeyler çakmış, arabanın yanında sal gibi bir şeyle götürmüşler" ifadelerini kullandı.

Felçli çift, hastaneye gitmek için el arabasıyla yolculuk yapıyor

"YOL OLMADIĞINDAN DOKTORLAR GELEMİYOR"

Kalp yetmezliği ve KOAH hastası olan Ali Çatalkaya, hastaneye giderken zorlandıklarını belirterek, "Burada biz ne yapacağız? Yol yok, ikimiz de mağduruz. Bize yardımcı olun. Yol olmadığından doktorlar gelemiyor. Hastaneye giderken zor oluyor, gidemiyoruz. El arabasıyla gidiyoruz" dedi. Ayaklarından felç olan Emine Çatalkaya ise, "Ayağım felçli. Kıpırdayamıyorum. İndirip, koluma girip öyle götürüyorlar. Hastaneye el arabasıyla kızla oğlan götürüyor. Bakıcım var. Allah razı olsun. Yol yok, el arabasıyla ittirerek çıkarıyorlar. Zor. Allah benim gibi kimseye yaşatmasın" diye konuştu. -

Felçli çift, hastaneye gitmek için el arabasıyla yolculuk yapıyor

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Antalya Alanya Yerel Sağlık Yaşam Güncel Haberler

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Bakmadan Geçme

LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı! YDUS cevap anahtarı yayınlandı mı? ÖSYM YDUS 2024 soru kitapçığı ve cevap anahtarı! 2024 ve 2025 okullar ne zaman açılacak? 2024 – 2025 eğitim öğretim dönem ne zaman başlayacak? Zorunlu askerlik kalkacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılacak mı 2024? 2 Haziran hangi burç? 2 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 2 Haziran tarihi hangi burç olur? Kurban Bayramı hangi gün başlıyor? Kurban Bayramı hangi tarihte, ayın kaçında başlayacak?
Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli'ye çağrıda bulundu: Çayın fiyatı 25 liraya çıkarılmalıdır

Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli'ye çağrıda bulundu: Çayın fiyatı 25 liraya çıkarılmalıdır

500

Yorumlar (8)

Yargı Dağıtır:

Öyle yerler varki insan neden burda yaşamakta ısrar eder anlamam. Git oğlunun yanında yaşa. Kuş uçmaz kervan geçmez yere yol su elektrik getirmenin ne manası var.

12
14
yanıtYanıtla
Sana ne adimdan:

tam adina layik bir yorum, yargi dagitmisin.... ihtiyarlar evinden ayrilmak istemio iste ...ikna etmesi cok zor....yoksa kimse bu cileyi cekmek istemez

yanıt15
yanıt2
Seko:

Kolayı var anne ve baba yaşlı bakım evine yerleştirilir...hem balımları yapılır hem sağlıkları kontrol edilri niye adamın arazinin ortasına yol açılsın

7
8
yanıtYanıtla
Alp null:

antalya gibi bir yer böyle ise vay ülkenin haline

4
9
yanıtYanıtla
YCLKTS null:

85 milyonluk ülkede. 1 milyonu dağda bayırda yaşasın.1 milyon yol yapalım. Sizin kafa nasıl çalışıyor. Kendinize bu soruyu hergun hatta her saat sorun bence

yanıt4
yanıt0
Seko:

Niye benim arazimin ortasına yol açılsın arkadaş adam zamanında iyilik yapmış gelip geçsinler diye patika yol açmış şimdi adamın arazisine çökmeye çalışıyorlar ben llsam o patikayıda kapatırım

5
6
yanıtYanıtla
Dilek Usta:

Antalya da!!! Sahiller güzel 5 km içeri sür arabanı, Hoşgeldin Türkiye

10
0
yanıtYanıtla
YCLKTS null:

Karadenizlileri gordumuzmu Köy arasindan çay akıyor. köylüler kendi evinin önünde. karşıya Hangi jumping halati dosemis. Karadenizliler candır gardasum.

1
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title