Haberler

Bandırma'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları

Güncelleme:

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları gerçekleştirildi. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, Balıkesir Milletvekili Ali Taylan Öztaylan ve diğer yetkililerin katıldığı törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Program, halk oyunları gösterisi ve diğer etkinliklerle devam etti.

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle kutlandı. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün çelengi Atatürk Anıtı'na sunuldu.

Gerçekleştirilen törene; Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, Balıkesir Milletvekili Ali Taylan Öztaylan, Garnizon Komutanı Hv. Plt. Tuğ. Gen. Levent Eğren, Bandırma İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Ahmet Tunç, Bandırma İlçe Emniyet Müdürü Mesut Demirdaş, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Hüseyin Elüstü, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Ardından günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmayı Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Hüseyin Elüstü yaptı.

Elüstü "Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin gençlere emanet edildiğini söyleyen Elüstü, "Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk'ün. Türk Milleti için Bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidire diyerek 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'a çıkmıyor Bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin de başlangıcı olmuştur. Kurtuluş Savaşı bu destanın adı, Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğindeki Türkiye Büyük Millet Meclisi de bu destanı yaşatan milletin kalbidir. 19 Mayıs 1919'da Samsun'da yakılan özgürlük ateşi. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmasıyla birlikte kısa sürede tüm yurda yayılmıştır. Ay yıldızlı bayrağımızın altında hepimizin bir ve bütün olarak yaşamasına imkan sağlayan Türkiye Cumhuriyetidir. Tüm kurumlarıyla dimdik ayakta olan devletimizin sonsuza kadar devam edeceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, gazilerimizi ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla anıyor. Gençlerimizin, Bayramı kutlu olsun." dedi.

Yoğun katılımla gerçekleşen program halk oyunları gösterisi ile devam etti. Şehit Mehmet Gönenç Anadolu Lisesi öğrencisi Mehmet Emin Alınmaz Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni okudu. Ardından ŞMG Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Gençliğin Ata'ya Cevabı okundu. Programın devamında "Sakarya, Mustafa Kemal'i Düşünüyorum ve O Geliyor" isimli şiirler seslendirildi. 19 Mayıs kutlamaları jimnastik gösterisi, okçuluk sporcuların gösterisi ve çeşitli halk oyunları gösterileri ile sona erdi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Meydanı Engin Aksakal Milletvekili Ali Taylan Balıkesir 19 Mayıs Bandırma Gençlik Spor Yerel Kültür Sanat Spor Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

title