Haberler

Papağan vokalli Death Metal Grubu

Zafer Ayaz

Zafer Ayaz

Head Coach
16.03.2024 02:39

Başlık ne kadar enteresan geldi değil mi ? Hadi o zaman hızlıca olayı anlatmaya başlayalım. Baltimor lu iki Grind Core & Death Metal duayen müzisyeni olan Mark Sloan ve Blake Harrison yaptıkları müzik tarzına bir papağan vokalist eklemek isterler. Sonrasında yapımcı bir arkadaşları böyle bir papağanı olan bir arkadaşının olduğunu söyler ve bu şekilde Waldo ile tanışırlar. Waldo yaptıkları müziğe olumlu tepki de verince grup kurulmuş olur. Öyle ki Waldo sürekli mikrofona anlaşılamayan şeyler söylemeye başlamıştır.

Mark Sloan gitarist olarak aslında bir çok grupla müzik yapmaktadır, hakeza Blake Harrison da davulcu olarak bir çok projede görev almaktadır ve bu yoğun tempolu müzikal hayatta eğlenmek için Waldo'nun vokalde olduğu Hatebeak aslında onların yoğun hayatlarından espirili bir şekilde kaçışlarıdır.

Waldo gri Afrika papağanıdır ve zekidir de. Yaşı tam olarak bilinmese de 30 unu geçtiği tahmin ediliyor.

Bu çılgın üçlünün bir araya gelmesi ile oluşan Hatebeak in ilk teklisi 2004 yılında Beak of Putrefaction adıyla çıkar. Ardından 2005 yılında Bird Seeds of Vengeance gelir. Bu arada Hatebeak in anlamı Nefretli Gaga demek. Grup her şeyi tiye almak üzerine kurulu olduğundan parça isimlerini ve albüm kapaklarını ünlü metal gruplarının şarkılarını esprili hale dönüştürerek oluştururlar. 2015 yılında çıkardıkları tek uzun albümleri The Number of the Beakise kapağı ve albüm ismi ile Iron Maiden in efsanevi albümüThe Number of the Beast e göndermedir.

Grup sadece albüm grubudur, ciddi ciddi Waldo ile turneye de çıkmayı düşünmüşlerdir ama Waldo evinden dışarı çıkmak istemeyen bir papağandır. Grup elemanları ellerinde muz kabukları ile Waldo yu mikrofonun başına çekerler ve o anda söylediklerinden kayıt alırlar ve sonrasında bu kayıtların üzerine enstrumanları çalarak şarkıları oluştururlar. Albüm kapaklarında sürekli Waldo vardır sonuçta grubun yıldızı da o dur başka kimin resmi olacak değil mi.

2018 yılına gelindiğinde Birdhouse By The Cemetery adında iki parçalık bir EP çıkartılır. Albüm tam bir Grind Death baş yapıtıdır adeta. Grubun kayıt firması kendileri gibi bi o kadar ilginç olan Reptilian Records dur. Bu şirket underground müzik piyasasının en diplerinde ki sanatçılara albüm yapan değişik bir şirkettir.

Hatebeak Dünya da bilinen ilk ve tek kuş vokalli müzik grubu. Sonuçta kaç kişi papağanını ya da muhabbet kuşunu alıp bir grup kurmak ister değil mi ?

Ama 2024 yılı grup için üzücü bir şekilde başladı .Blake Harrison 48 yaşında vefat etti. Ölüm nedeni açıklanmayan Blake ayrıca ünlü grup PIG DESTROYER in klavyecisiydi. Hatebeak grubunun geleceğinin ne olacağı meçhul durumda ama espri için bile olsa Hatebeak grubu bizlere hayvanlara gerekli değeri vermemiz gerektiğini gösteren güzel bir örnek bence.

Zafer AYAZ

title