Haberler

NFL Maçında 65 Bin Taraftarın Canlı İzlediği Ufo Gözlemi

Zafer Ayaz

Zafer Ayaz

Head Coach
04.03.2024 12:59

Sizlere nedense az bilinen bir UFO gözleminden bahsetmek istiyorum. Bu gözlem birkaç kişi ile sınırlı değil resmen stadyumda ki 65 kişi artı TV lerinin başında ki yüz binlerce insanın gözlemlediği ve kayda alınmış bir olay. Yıl 1979 un Ekim ayı, güzel ve açık bir havada Pittsburg Pennsylvania'daki Three Rivers Stadyumu'nda Pittsburg Stealers ve Dallas Cowboys karşı karşıya geliyorlar. Stat tıklım tıklım dolu. Amerikalılar için bir futbol maçı harika bir pazar etkinliğidir ve stadyumları neredeyse gün boyu süren bir futbol maçı için doldururlar.

Amerikan futbol maçlarında bizim alışık olmadığımız bir durum vardır. Aslında eskiden Türkiye de vardı o da maçın duraklama anlarında reklam yayımlamak. Bu adet Amerika da hala devam ediyor ve özellikle 2 dakika reklam araları veriliyor. Yine bu reklam aralarından birinde Three Rivers Stadyumunun üzerinde iki parlak cisim belirir ve reklam yayını aniden kesilerek TV de görüntüler yayınlanmaya başlar. Stat tamamen sessizleşmiştir. 65 bin kişi gözlerini gökyüzüne kitlemiştir. İki metal bozuk para şeklinde cisim stadyumun üzerinde yazı tura atılmış gibi dönmektedir.

Zamanın ünlü NFL yorumcusu ve maç spikeri olan Pat Summerall heyecanlı bir sesle ;

"Eğer inerlerse, 'beni liderinize götürün' derler. Kalabalık çok sessizleşti... yerde bir iğnenin düştüğünü duyabilirsiniz.Dallas oyuncusuna penaltı kararı verildi çünkü duruşuna giremedi...sadece gökyüzüne bakıyordu".

Anlayacağınız gibi oyuncularında tamamen dikkatleri dağılmıştı ve maç durduruldu. Maçın bitiş jeneriğinde bile bu UFO görüntüleri kullanıldı ama sonra ne olduysa birçok UFO olayının üzerinin örtülmesi gibi bu olay üzerinde konuşulmadı hatta konuşturulmadı. Bir çok UFO gözlemcisi videoların orjinaline ulaşmak istediler ama CBS televizyonu kayıtları kimse ile paylaşmadı. 2011 yılına kadar bu olay resmen bir efsaneye dönüştürüldü. Bu olayı anlatanlarla dalga geçildi ama aşağıda linkini paylaştığım video birden bire 2011 de Youtube de ortaya çıktı. Görüntülerde maç yayınlanırken kameranın gökyüzüne dönmesi ve UFO ları göstermesi ve arkada yorumcuların sesleri debulunmaktaydı.

Görüntülerin linkini aşağıya bırakıyorum. Sizlerin de düşüncelerini merak ediyorum...

https://www.youtube.com/results?search_query=1979+Video+Of+National+Broadcast-+Pittsburgh+Daylight+UFO%27S+At+Football+Game

title