Haberler

NFL'de Playoff Heyecanı

Zafer Ayaz

Zafer Ayaz

Head Coach
07.12.2023 12:29

Amerikan futbolunun merkezi olan NFL yani National Football League (Ulusal Futbol Ligi) bu yıl 104. sezonunu oynamakta. AFC ve NFC olarak iki konferansa ayrılan ve toplamda 32 takımın 18 hafta boyunca bir haftayı bye geçerek 17 maç oynadığı NFL de 4 hafta sonra playoff heyecanına ulaşacağız. Her iki konferans 4 division a ayrılır ve bu divisionların 8 şampiyonu ve yine bu division ların en iyi üç 2. si ile toplamda 14 takım playoff'larda mücadele etme hakkı kazanır. Playoff'ların sonunda AFC ve NFC konferanslarının şampiyonu olan takımlar 11 Şubat 2024 tarihinde Las Vegas ta Super Bowl 58 i oynayacaklar. Bu sene Ocak ayının 13 ile 15 i arasında oynanacak olan wild card maçları ile başlayacak olan playoff maratonunda şuan için sıralama şu şekilde.

AFC

1. Miami Dolphins (9-3)

2. Baltimore Ravens (9-3)

3. Kansas City Chiefs (8-4)

4. Jacksonville Jaguars (8-4)

5. Pittsburgh Steelers (7-5)

6. Indianapolis Colts (7-5)

7. Cleveland Browns (7-5)

NFC

1. Philadelphia Eagles (10-2)

2. San Francisco 49ers (9-3)

3. Detroit Lions (9-3)

4. Atlanta Falcons (6-6)

5. Dallas Cowboys (9-3)

6. Minnesota Vikings (6-6)

7. Green Bay Packers (6-6)

Tabi bu sıralama kalan 4 haftada değişikliğe uğrayacaktır. Son yılların en gözde NFC takımı olan Philadelphia Eagles Super Bowl için favorilerden biri olarak gözükse de 11 i pazartesi Türkiye saati ile sabah 04:20 de azılı rakipleri ve NFC nin formda takımlarından olan Dallas Cowboys ile deplasmanda çok önemli bir maça çıkacaklar. Eagles in bu maçı kaybetmesi NFC liderliğini kaybetmesine sebep olabilir. Olabilir diyorum çünkü takipçisi olan San Francisco 49ers da kendisi için ters gelen Seattle Seahawks ı evinde ağırlayacak. Bu senenin gönüllerinin takımı ve en son playoff maçını 2017 de oynayan Detroit Lions ise bir derbi niteliğinde olan Chicago Bears ile deplasmanda karşılaşacak, bu maçta Lions favori. Minnesota Vikings ise çılgın taraftarları ile ünlü Las Vegas Raiders a ,Green Bay Packers ise New York'ta Gaints a karşı yarışta kalmak için kazanmak zorunda.

AFC de durumlar pek farklı değil. Miami Dolphins peşinde ki Baltimor Ravens ile arasında ki farkı korumak için bu sene kütü bir sezon geçiren Tennessee Titans i evinde ağırlayacak. Baltimor Ravens ise kendi evinde NFC de playoff takipçisi olan ve son haftalarda yükseliş gösteren Los Angles Rams i konuk ediyor. Son şampiyon Kansas City Chiefs ise domine ettiği geçmiş son dört sezonu aratır nitelikte bir performans gösteriyor ve bu hafta daha önce iki kere playoff larda rakip oldukları ve playoff takipçisi olan Buffalo Bills i konuk ediyor. Bol skorlu bir karşılaşma olacağı düşünülen bu müsabaka haftanın maçlarından biri. AFC de 4. ile 5. nin yerini değiştirecek çok önemli bir karşılaşma olacak olan Jacksonville Jaguars Cleveland Browns a konuk olacak. Kesinlikle kıran kırana geçecek olan bu karşılaşmada haftanın en gözde maçlarından biri. Pittsburgh Steelers ise bu senenin en kötü takımlarından olan New England Patriots ile kendi evinde favorisi olduğu 14. Haftanın açılışını yapacak. Indianapolis Colts ise geçtiğimiz senelerin gözde takımı olan ama en iyi NFL oyun kurularından sayılan Joe Burrow larını sakatlığa kurban verdikten sonra playoff yarışında geride kalan Cincinnati Bengals a konuk olacaklar.

Bu haftanın favori maçlarını listelemek gerekirse

Philadelphia Eagles - Dallas CowboysPazartesi sabah 04:20am

Jacksonville Jaguars- Cleveland BrownsPazar akşam 21:00pm

Buffalo Bills - Kansas City ChiefsPazar gece 00:25am

Los Angles Rams- Baltimor RavensPazar akşam 21:00pm

title