Haberler

NFL'de Geçen 14.Haftanın Özeri Ve 29 Takımın Hala Şampiyonluk Şansı Var!

Zafer Ayaz

Zafer Ayaz

Head Coach
14.12.2023 01:55

NFL de bir haftayı daha geride bıraktık ve playoff lara bir hafta daha yaklaştık. 15.haftaya girdiğimizde playoff fotoğrafı değişiklik gösterdi ve NFL daha heyecanlı bir hal aldı.

NFL öyle mücadeleci bir lig ve sistem o kadar güzel kurulmuş ki 15.haftaya geldiğimizde 32 takımdan New England Patriots, Carolina Panthers ve Arizona Cardinals haricinde diğer yirmi dokuz takımın hala playoff dolayısı ile şampiyonluk şansı devam etmekte.

14.Haftanın Cuma sabahı açılış maçında bu senenin diplerde takımı Patriots AFC de playoff yarışında olan Steelers ı 21-18 i yenerek Pittsburgh temsilcisini playoff sıralamasında bir sıra aşağıya inmesine neden oldu.

NFL DE GEÇEN 14.HAFTANIN ÖZETİ VE 29 TAKIMIN HALA ŞAMPİYONLUK ŞANSI VAR

Geçen haftaki yazımda belirttiğim izlenmesi gereken maçlar kıran kırana ve skor açısından göz doldurucu olarak geçti. Rams & Ravens maçı son anına kadar heyecan dolu ve en son ana kadar maçın kazananın sürekli el değiştirdiği bir mücadele izledik ve kazanan 37-31 skor ile Baltimor Ravens oldu. Böylelikle Ravens AFC de Dolphins in de kaybetmesiyle zirveye çıkmış oldu.

Bir diğer 14.Hafta favori maçı olan Jaguars & Browns maçı nispeten temposu düşük olsa da sehir zevki ve futbol kalitesi olarak güzel bir maç oldu. 31-27 lik bir skorla Jaguras ı yenen Browns AFC de Steelers ın yenilmesiyle de 5. Sıraya yükselmiş oldu.

NFL DE GEÇEN 14.HAFTANIN ÖZETİ VE 29 TAKIMIN HALA ŞAMPİYONLUK ŞANSI VAR

Bu sezonun dip takımı olan Panthers in Saints e, NFL in vasat altı müzmin kadersiz takımı Jets in de Texans a aynı skorla yenildiği standart altı iki maçta futbol severlere tat vermedi.

NFL DE GEÇEN 14.HAFTANIN ÖZETİ VE 29 TAKIMIN HALA ŞAMPİYONLUK ŞANSI VAR

14.Haftanın muhteşem iki maçından biri olan Bills & Chiefs maçı nispeten az skorlu olmasına rağmen heyecan dozu yüksek bir karşılaşma oldu. Özellikle Chiefs WR larının top kayıplarının maçın seyrini değiştirmesi ve maç sonuna doğru Yıldız Kansas QB si Mahomes u çileden çıkarttığı görüntüler maça damgasını vurdu. Dört sezondur Josh Allen ve Patrick Mahomes rekabeti cidden lige mükemmel bir zevk veriyor ve biz NFL tutkunlarına Brady & Manning rekabetini hatırlatıyor.

Haftanın maçı olan Eagles & Cowboys maçı ise baştan sona Cowboys un üstünlüğünde geçti. Eagles bu maçla NFC zirvesinden 5.sıraya düşmüş oldu. Bu sonuçla NFC de üç favori takımda 10-3 skora gelmiş oldular. NFC de son haftaya kadar kıran kırana bir liderlik mücadelesi izleyeceğiz ve işler daha da heyecanlı bir hal alacak.

Ayrıca değinilmesi gereken diğer bir maç ise Vikings & Raiders maçı. Hayatımda izlediğim skoru komedi gibi gelen bir maç. Çok sıkıcı ve sıradan bu maç 3-0 Vikings in ezici üstünlüğü ile sonuçlandı : )

NFL DE GEÇEN 14.HAFTANIN ÖZETİ VE 29 TAKIMIN HALA ŞAMPİYONLUK ŞANSI VAR

Haftanın son iki maçı da skor olarak tatmin edici maçlardı. Dolphins de çaylak De'Von Achane nin potansiyeli göz doldurur ancak Titans'ın çaylak oyun kurucusu Will Levis inişli çıkışlı bir grafik çizse de maçı kazandırmayı başardı.

NFL DE GEÇEN 14.HAFTANIN ÖZETİ VE 29 TAKIMIN HALA ŞAMPİYONLUK ŞANSI VAR
title