Haberler

Oyuncu ekipmanları ve normal ekipmanlar arasındaki farklar

Yusuf Emir Ceran

Yusuf Emir Ceran

16.12.2023 04:20

Günümüzde büyümekte olan E-spor ve bilgisayar oyunu sektörü nedeniyle birçok kullanıcı tarafından Oyuncu ekipmanları ve normal ekipmanlar arasındaki farklar merak edilebiliyor. Farklı markalarda, özelliklerde, boyutlarda ve işlevlerde birçok farklı oyuncu ekipmanı satılmakta. Peki, bu oyuncu ekipmanları ve normal ekipmanlar arasındaki farklar nelerdir?

Oyuncu ekipmanları ve normal ekipmanlar arasındaki farklar, tamamen kullanıma yönelik farklar değillerdir. Oyuncular için özel tasarlanmakta olan ekipmanların birçoğunda göze hitap etmesi amacı ile farklı renklerde ışıklandırmalar yer almaktadır. Bu nedenle oyuncu ekipmanları ve normal ekipmanlar arasındaki farklar sadece işlevseldir demek yanlış bir tabir olacaktır.

Oyuncu ekipmanlarının farklı işlevsel özelliklerine gelirsek burada donanım türüne göre değişmekte olan özellikler yer almaktadır. Örneğin oyuncu monitörleri ile normal monitörler arasındaki farkların en ayırt edici noktası, gecikme süresidir. Oyuncular genellikle rekabetçi online oyunlarda daha iyi ve hızlı tepki verebilmek için tepki süresi düşük olan ekipmanları tercih etmektedir. Tepki süresi düşük olan oyuncu ekipmanları arasında klavye, fare, monitör, kulaklık gibi birçok farklı ekipman vardır. Farklı ekipmanlar arasında özel sensörler kullanılmakta ve bazı özellikleri barındırmaktadır. Örneğin oyuncu klavyelerinde kullanılmakta olan Anti-Ghosting özelliği ile birlikte aynı anda tüm tuşlara basmanızı sağlamaya olanak tanır. Böylece oynamakta olduğunuz oyunda daha iyi bir şekilde performans gösterebilirsiniz. Zaman zaman yaşanan durumlar gereğince oyuncular için farklı özellikler gerekebiliyor. Bunlar makro tuşları, oyun modu kilidi gibi farklı özellikler olabilmektedir.

title