Haberler

Çocuk arkadaşım çocuk!

Umut Nimet Ataş

Umut Nimet Ataş

Aktivist Ve Yazar
13.12.2022 01:01

Sevgili okurlarım insanlık adına üzüntü ve utanç duyarak elimin titreyerek klavyeye gittiği ve keşke duymasaydık dediğimiz, düşüncesi bile ürpertici olan "çocuğa cinsel istismar iddiası konusu ile karşınızdayım.

İddiaya göre hepimizin midesini bulandıran ve yazıklar olsun dediğimiz, bir vakıftakişahsın 6 yaşındaki kız çocuğuna yönelik "istismar" diye yumuşatılıp önümüze getirilen, türlü kötülüklerin yapıldığını bir gazetenin konuyu ele alması sonucu ülke olarak haberdar olduk.

Öncelikle bir yazar olarak şunu belirtmeliyim ki bunların tamamı iddiadan ibaret, olay mahkemede ve süreç devam ediyor. Mahkeme sonucunda olay tüm çıplaklığı ile muhtemelen kamuoyuna arz edilecektir.

Türk halkı şunu çok iyi biliyor ki sapkınlığın makamı, mevkisi, kadını, erkeği, cemaati, partisi vb. hiç bir topluluğu olmaz. Sapıklık ve aşağılık yaşam biçimi kişinin kendisine özgü bir durumdur.

İddianın duyulduğu andan itibaren ülke insanımızın toplumsal tepki göstermesi ve siyasal iradenin tamamını görüş ayırmaksızın bu konu hakkında ağır müeyyideler uygulamak üzere görevine davet etmesini beklediğimiz zaman diliminde, art niyetli provokatif içerikler ve mesajlar ile karşı karşıya bırakıldık. Bunlardan bir kaçı ve en çok canımızı yakan ise iddianın gerçek olduğu varsayılarak, İslam dinine mal ederek İslamiyet ile sapkın ruhu bir arada anmak isteyen haya yoksunu insanların varlığına tanıklık etmiş olmamızdır. Oysa bir çocuğun kuşu öldüğü için baş sağlığına giden bir Peygamberin ümmetinin böyle bir hadise yaşaması mümkün değildir, bunu kabul edebilmemiz asla ve asla mümkün değildir. Bir Müslüman olarak bunu nefretle ve şiddetle reddediyoruz. Bu iddianın gerçekte olmaması en büyük temennimizdir.

Bu iddiayı bir cemaate, bir vakıfa ya da herhangi bir sivil toplum kurumuna mal etmeye çalışanların tamamına verecek cevabımız şudur ki; kadınları diri diri toprağa gömen Ebu Cehil'in torunlarının, cenneti anaların ayağının altına sermiş, kızını omuzlarına almış, cehalet kokan Mekke sokaklarında başı gururla dik gezen bir Peygamberin ümmetine ve kadına verdiği değeri bir çok ayette vurgulamış Allah'ın kelamı Kur'an-ı Kerime ve İslam dinine laf atmak onların haddine değildir!

İddianın doğruluğu yarın mahkemece kanıtlanır ise dahi bir cemaat vakfında gerçekleşmiş olması bununla beraber bütün vakıf ve cemaatleri zan altında bırakmak ise en hafif tabiririyle seviyesizliktir. Bu cemaatler ile ilgili düşüncemi özetlemek isterim.

Vatansever bir genç olarak temennim;ülkemin devlet yönetiminin milliyetçi bir ruh ile yönetildiği gibi devam etmesi ve vatandaşın ümmet olma bilincinin hakikatini artık idrak etmesidir. Aynı şekilde bir başka temennim ise bu cemaat ve tarikatların denetiminin artırılması, STK kurmadan, denetime tabi olmadan girişimde bulunacakları hiç bir yapıya devletimin izin vermemesidir. Bunlar benim şahsi görüşümdür, bana yazma imkanı tanıyan haberler.com ailesini kesinlikle bağlamaz ve görüşlerimden dolayı bu onurlu ailenin baskı altında bırakılmamasını belirtmek isterim. Ayrıca madem toplum olarak bu utanç karnemizden rahatsız olduk ve bu konuda samimiyetimizi ortaya koymak çabası içerisindeyiz, aşağıdaki alanlarda da çocuğun cinsel istismarına karşı tek yürek olmalı ve bu siyaset üstü insanlık meselesinde bir toplumsal duruş sergilemek zorunda olduğumuzu düşünüyorum.

Nedir bu alanlar?

-Lgbt yürüyüşlerinde tanıklık ettiğimiz 3-5 yaşındaki çocukların ahlaktan yoksun şekilde dudaktan öpüştürülmesi de bir cinsel istismar değil midir ?

-Sosyal medyada önümüze düşen görüntülerde izlediğimiz kadın matinelerindeki sosyetenin 8-10 yaşındaki erkek çocuklarına dansözün göğsünü öptürmesi bir cinsel istismar değil midir ?

-Sözde TV programlarında küçük kız çocuklarının veya erkek çocuklarının bilinçli şekilde cinsel içerikli görüntüler ile bir arada gençliğe gösterilmesi çocuğun cinsel istismarı değil midir?

-Henüz 5 yaşındaki çocuğa alkol içirmek, ağzına sigara koymak çocuk istismarı değil midir?

-Terör örgütü Pkk'nın 11-12 yaşlarındaki çocukları dağa kaçırıp, sözde yöneticilerin kendine seçmesi çocuk istismarı değil midir?

Bu saydığımız alanlara türlü örnekler gösterilebilir. Burada asıl mesele ise samimiyetsiz ve kutuplaşmış grupların karşılıklı atışması yüzünden ihmal edilen çocuğun cinsel istismarı konusundaki toplumsal tepki ve birlik içerisindeki ruhtur. Ya samimiyet ile her alanda bu konuda uzman kadroların yönlendirmesi ve önerileri ile birlikte mücadele edeceğiz, insan onurunu koruması için seçerek meclise gönderdiğimiz siyasi partiler bir araya gelerek yasal ve ağır yaptırımlar düzenlemeye teşvik edeceğiz ya da kusura bakmayın beyler bayanlar bu utanç bütün insanlığın, bu utanç karnesi bütün ülkenin, birbirinizi suçlamayı, suçunuzu örtbas etmeyi bir kenara bırakın, hepimiz ülke olarak suçluyuz!

Eğer bütün alanlarda samimiyet ile çocuğun cinsel istismarına ve çocuğa şiddete karşı mücadele etmezsek, karnemiz insanlık dersinden sınıfta kaldığımız hakikati suratımıza çarpacaktır.

Temennimiz ve duamız mahkeme sonucunda bu iddiaların asılsız çıkmasıdır..

Sevgiyle Kalın…

title