Haberler

Yalnız kalmak...

Özge Avcu

Özge Avcu

Yazar -Aile İlişki Koçu -Pro.Yaşam Motivasyon Koçu
05.02.2023 04:59

Hayatın gürültü karmaşında, kendinle baş başa kalmak yapılacak en muhteşem ve keyifli bir aktivitedir. Günlük hayat telaşından anlık ya da saatlik uzaklaşmak, ruhunuza ve size iyi gelecektir. Hayat koşuşturması, iş sorunları, her gün olması gereken, eş ya da çocukların rutin işleri, hanımların ev işleri ve çocuklar telaşı, beylerin iş ortamında çalışma yorgunlukları ve sorunları, aile ve arkadaşlarla yaşanan sorunlar, kısaca bir güne ait yaşanacak veya yaşanan tüm stresli anlar… Günün sonunda, kendinizle yalnız kalmanıza engel oluyor. Kendi içsel huzurunuza ulaşmanıza ister istemez engelliyor. Günümüz tabiriyle; kafa dinleme zamanlarımız, hayatın gürültü karmaşın da ve gün gittikçe azalıyor. Kişinin kendisiyle yalnız kalması, asosyallik değildir. Kendinizi kötü hissettiğiniz zamanlarda, yaşadığınız sorunlara çözüm ararken, hayatınıza dair kararlar alırken, yaşadığınız sorunları anlama noktasında, maddi yada manevi sorunların üst üste geldiği dönemler de, yalnız kalmak ve zihninizi dinlendirerek çözüm odaklı davranmak ilerleyen günlerinizde size huzur getirecektir.

KENDİNLE NEDEN YALNIZ KALMALISIN?

• Kendinle yalnız kalmak, huzura kendini bırakmaktır.

• Kendinle yalnız kalmak, zihnini ve kalbini dinlemektir.

• Hayat sorunlarında, nadir bir anda olsa kendinle baş başa vakit geçirmektir.

• Alınacak kararlarda kendinle yalnız kalabildiğin zamanlar, en doğru kararları alacaksın.

• Kendi içsel huzurunu yakalayacaksın.

• Kendinle yalnız kaldığında, ne istediğine karar verecek, olmasını istediğin her şeyi ve hayatında ne olsun istiyorsan bunları anlayacaksın.

• Kendinle yalnız kalmak, huzuru ve mutluluğu başkalarında aramak değil de kendinde olduğunu fark edeceksin.

• Kendinle yalnız kalmak, maneviyatına yönelmeni ve içsel potansiyelini yükseltecek.

Kendinle yalnız kalmak, iyidir. Fakat buna alışmayın. Alıştığınız zaman, dünyasal olgular ve insanlar size basit ve sıradan geliyor.

Kendinizle olmaktan daha çok mutlu oluyor ve dünyaya geç kalıyorsunuz.Unutmayın ki; dünya denge üzerine kuruludur.

title