Haberler

Love bombing nedir?

Özge Avcu

Özge Avcu

Yazar -Aile İlişki Koçu -Pro.Yaşam Motivasyon Koçu
11.05.2022 01:32

Diğer adıyla sevgi ve yoğun ilgi bombardımanıdır. Flört dönemlerinde ve ilişkinin ilk başlarında yoğun ilgi ve sevgi gösterisidir. Burada ki amaç kendi çıkarları uğruna sizi kendisine inandırmak ve sizi kendisine bağlamaktır. Flört dönemlerinde taraflar birbirlerini tanımalı ve kaliteli vakit geçirmeleri asıl konu olmalıdır. Ve bu nokta ilişkinin geleceğini belirleyen en önemli basamaktır.

Size Love Bombing uygulandığını nasıl anlarsınız?

1. Flört dönemlerinde aşırı ilgi ve sevgi gösterisi;

"Aşık oldum, seni seviyorum, sensiz yapamam" gibi cümleler aşırı bağlılık gösterisidir. Oysa aşk ve sevgi zamanla oluşan ve paylaşımlarla çoğalan duygulardır.

Aşırı ilgi; gün içinde sürekli iletişim halinde olmak.

Mesajına ya da aramasına geç cevap verdiğinizde, gösterdiği tavırlı davranışlar... Her saat kontrol etmek ve habersiz bir şey yaptığınızda gösterdiği olumsuz davranışlar...

2. İlk dönemlerde sizi, hayatında değer verdiği kişilerle tanıştırması... Anne, baba, yakın arkadaşlar;

Flört dönemlerinde ailesiyle tanıştırması bir çoğunuzun beğenisini kazanıyor olabilir fakat burası ilişkinin ilk zamanlarda yanlıştır. Henüz birbirinizi tanımadığınız için ve ilişki devam edecek mi? Bilinmediği için bu davranışlar aceleci ve iticidir. Ve herkesin ailesi kendisi için kıymetli ve özel alanıdır. Hemen aileyle ve yakın çevreyle tanıştırılmak, ilişkinin temellerine aykırıdır.

3.Her gün görüşmek istiyorsa;

Herkes hayat gereği okula gidiyor, işe gidiyor, boş zamanlarında kendine vakit ayırıyor, hobileri varsa onlarla ilgileniyor, ailesi ve arkadaşlarıyla ilgileniyor kısacası herkesin günlük rutin uğraşları vardır. Partneriniz ise her gün görüşmek istiyorsa burada durup düşünmelisiniz. Her gün görüşmek aşırı bağımlığın belirtisidir. Her gün görüşmek tarafların birbirinden sıkılmasına, tartışmalara sebebiyet verebilir. Her gün görüşmek kişisel alanlarınıza izin vermemektir.

4.Kendisinin gösterdiği fazla ilgi ve duygulara karşılık vermediğinizde sizi suçlayan davranışları;

"Acele etmeyelim, zamana bırakalım, bugün işlerim var yarın görüşelim, ailemle tanışman için vakit var" sözler söylediğinizde sizi suçlar. İlişkiye kendisi kadar değer vermediğinizi, onu sevmediğinizi ifade ederek sizin kendinizi suçlu ve sorgulamanızı sağlar.

5. Son madde ise yapmanız gereken :)

Yukarıdaki maddelerle karşılaştığınız da bilin ki, Love Bombing manipülasyonundasınız. Karşı tarafın aslında size değil sadece flört ve ilişkiye ihtiyacı var. Çünkü gerçek bir ilişki zaman ve emek ister. Vakit geçirdikçe, birbirinize destek olduğunuzda, anlayıp anlaşıldığınız da, beraber gülüp eğlendiğiniz de duygular ilerler. Aradaki bağlar zamanla güçlenir. Yapmanız gereken ise; karşınıza alıp güzel uslüpla kendinizi ifade etmek. Düşüncelerinizi paylaşmak. Bir şeyler değişmiyorsa burada atacağınız adım ise, sizin kendi seçiminizdir.

title