Haberler

Ghosting ilişki...

Özge Avcu

Özge Avcu

Yazar -Aile İlişki Koçu -Pro.Yaşam Motivasyon Koçu
08.06.2023 11:56

Ghosting ilişki nedir?

Taraflardan birinin açıklama yapmadan kaçan, sessiz kalan, hiçbir şekilde iletişim kurmadan, bir anda ortadan kaybolma halidir.

Ghosting yeni sürüm ilişki modeli nasıl anlaşılır?

Ortada herhangi bir sorun yokken sevgiliniz;

- Aramalarınızı açmıyor ve geri dönüş yapmıyorsa…

- Mesajlarınızı geç görüyor, çevrimiçi olmasına rağmen mavi tık görünmüyor, mesajınızı okusa bile saatlerce yada günlerce cevap vermiyorsa…

- Sosyal medyadan, Whatsapp hatta telefondan engellendiyseniz…

- Tamam mı? Bitti mi? Ne oldu şimdi? Soruları kendinize soruyor ve sevgiliniz günlerce ortada halen yoksa…

- Dün kahve içer ve sohbet ederken; size olan aşkından bahsediyordu. Devlerin aşkları gibi sizi asla bırakmayacağına dair sözler veriyordu. Bugün ise; sizi umursamıyor ve görmezden gelerek yok sayıyor.

Bir varmış bir yokmuş masal başlığı gibi… Rüyanızda göremeyeceğiniz evrenin bir köşesine açılan zaman portalı gibi… Mevlana gibi günlerce dönüp düşünseniz de bir neden bulamayacağınız gibi… Ajanslara yazılsa ve filmlerde oyunculuk yapsa, Oscar ödülü alır gibi rol yapan insan tipleri… Benzetmelerimi yazdıkça yazasım ve daha çok kahkaha atasım geliyor. Bu yüzden asıl konuya devam ediyorum. Yukarıda yazdığım maddeler şu anki ilişkinizde varsa; kelimenin tam anlamıyla size Ghosting uygulanıyor. Riskli yerdesiniz. Bir adım daha atmayın, durun. Ölü taklidi yapan sevgilinizi, siz görmezden gelin.

Ghosting uygulayan şahısların, psikolojik sorunları nelerdir?

- Bağlanma korkusu; Mutlu ve her şey yolunda olarak düşündüğünüz ama sevgilinizde fark edemeyeceğiniz bağlanma sorunu ve tek eşliliğe karşı olan bir kişi… Sevmeye cesareti olmayan korkak kişilerin, maskelerinin altındaki gerçek bilinçleri…

- Kendilerini beğenmeme; Kariyerleri, maddi durumları ve sosyal statüleri olmasına rağmen perdenin arkasında yani bilinçaltlarında kendilerini beğenmemeleri ve kendileriyle barışık olmamaları…

- Özgüven eksiliği ve özsaygının olmaması; Kendine güvenmeyen, beğenmeyen, kendiyle mutlu olamayan, kendine yetemeyen, kendini tanımayan, etrafına rol yapan gerçek olmayan ve sahte olan kişilerin, iş hayatında, aile hayatında ve sosyal çevresinde harika biri gibi konuşarak davranan fakat aynaya baktıklarında maskelerini sadece kendilerine çıkaran kişiler… Kendini takdir etmeyen kişilerin ortak sorunu…

- Terk edilme endişesi; Sevgilisinin kendinden üstün ve yüksek olan fiziksel, karakter ve başarıları olması durumlarında kendisini ona yakıştıramama ve ''gerçek yüzümü gördüğünde beni bırakır'' düşünceleri… Ve kendilerini yetersiz görme halleri…

- Çıkar yaklaşımları; Maddi, manevi, duygusal, fiziksel ve cinsellik amaçlarıyla size gelen ve amaçlarını ilk zamanlar göstermeyen… Siz ondan üstün özelliklere sahipseniz yanınızda, kendi egosunu yükseltmesi… Bilinçaltında kişinin kendine yetememesi.

- Kişilik bozukluğu; Çocukluk zamanlarında, ergenlik dönemlerinde kişinin yaşadığı sorunlar ve aşağılık kompleksi…

2023 gibi bir çağda karakterli olan, alfa ve adam gibi adam denilen insanlar ve bir duruşa sahip olanlar… Bu kişilerin bir vizyonu vardır. Kimseye Ghosting uygulamaz. İlişkide ayrılık yaşansa da, karşı tarafla dürüstçe paylaşırlar. Kalite ve vizyon herkeste olmayan özelliklerden… Okurken fark ettiyseniz yukarıdaki sorunlar sizinle ilgili değil tamamen sevgilinizin kişisel ve psikolojik sorunları… Ghosting uygulandığını anladığınız an; sevgiliniz çoktanex partneriniz olmuştur.

Ghosting'e karşı yapmalısınız?

Sevgilinizle ilişkinin bittiğini anlayın. Aramayı ve mesaj atmayı bırakın. Açıklama beklemeyin. Onun yaptığı seviyesiz manipülasyona düşmeyin. ''Neler oluyor? – Ben ne yaptım? '' Kurban rolünü üstlenmeyin. Duygusal trajedi yaratmayın. Sakin olun. Size geri dönmesini beklemeyin. Aramasını, mesaj atmasını, bir iki kelime de olsa açıklama yapmasını beklemeyin. Onu size hatırlatacak her şeyi yok edin. Anıları zihninizde ve telefon kayıtlarınızdan derhal silin. Size yaşattığı '' bir varmış bir yokmuş'' kötü karakteri canlandıran kişiye değer vererek onu kalbinizde yüceltmeyin. Siz onu görmezden gelin. Onun yaptığı gibi sizde sessiz kalarak, ona yerini hatırlatın. İlerleyen zamanlarda boşta kalırsa, merkür retrolarında olduğu gibi exler dönüyor zamanlarında yada gerçekten pişman olduğunu söylediğinde (ki bu ihtimal dahi değil) onun duygusal tuzağına düşmeyin.

Bir hayvana mama yada su verdiğinizde, teşekkür ediyor ve elinizi yalıyor. Türünün getirdiği davranışlarla size minnetini sunuyor. Bu örneği ne demek istediğimi anlamanız için yazıyorum. Sadece düşünün ve anlayın. Sizi insan yerine koymayan, değer vermeyen ve size çıkar amaçlı yaklaşan, rol yapan, anlattığı söylediği her şeyin bir yalandan ibaret olduğunu anladığınız kişi; SİZİ ASLA HAK ETMİYOR.

Bugün bunu yapan yarın kim bilir neler yapacak. Duygulardan uzaklaşın ve gerçekçi olun. Sizi gerçekten sevmeyen bir kişinin, yanınızda kendi egosunu beslemesine izin vermeyin. Kendini size duygusal olarak yada her şekilde layık görmeyen,bir açıklama yapmadan, insan yerine koymayan birine vereceğiniz her taviz sizin kendinize olan saygınızı kaybettirir. Kimse için kendinizi karşınıza almayın. Siz oldukça önemlisiniz. Gerisi boş laf… Bugün var ve yarın yok… Bu yüzden, saygısızca gideni olduğu yerde bırakın. Bırakın ki, layığını bulsun. Kendi kalitesinde, kendi karakterinde olan kişilerle hayatını devam ettirsin. Boş verin.

Siz kendinizle alakalı olun. İşinizle, gelişiminizle, eğitim ve hobilerinizle ve hayatınızla ilgili olun. Kimse için üzülmeyin. Kimsenin size Ghosting uygulayarak küçük düşürme çabalarına izin vermeyin. İlahi sistemin sizin için olan planlarını yaşamadan anlayamazsınız. Her zaman olması gerekenler olur. Evrende her şey alma - verme dengesiyle ilerler. Değer görmüyorsan; değer verme. Sevildiğini hissetmiyorsan; sevmez. Kıymetin bilinmiyorsa; gidene dur deme! Kural bu kadar basit... Sadece mantığınla hareket et ve gerçeklikte yaşa…

Bak Ceyhun Yılmaz'a;

''Gelirken herkes güzel... Giderken belli olur karakter. '' diyor. Haksız sayılmaz. Seni hak eden ve senin olan, seni bulacak.

Instagram: ozgavcu

YouTube: Özge Avcu

Kalın Sağlıcakla.

title