Haberler

Spor medyasında amigolar türedi

Osman Okan

Osman Okan

Gazeteci Yazar / Haberler.com
11.02.2024 05:04

Spor medyası kendine çeki düzen vermeli ve kendilerini gazeteci zanneden ama aslında amigoluk yapan, sporseverleri zehirleyen, taraftarları birbirine düşman edenler ayıklanmalı.

Dün akşam Galatasaray evinde taraftarı önünde Başakşehir'i net bir sonuç ile mağlup ederek şampiyonluk yolunda bir maçı daha geride bıraktı. Maçtan hemen sonra kendilerini gazeteci zanneden ama aslında hiçbir zaman gazeteci olamamış bazı tipler "karanlık gece gibi, rezalet gibi, bunlar organize işler vb gibi bir sürü abuk subuk şeyler yazarak, söyleyerek yine ortalığı karıştırmaya yönelik provokatif paylaşımlarda bulundular.

Bir de bazı eski futbolcular var, onlarda adı üstünde eski oldukları için olsa gerek normal yorum yerine sözde gazeteci abileri gibi abuk subuk yorumlar yaparak dikkat çekmeye ve belki de kendilerine medyada bir köşe ayarlamaya çabalıyorlar. Bana göre yanlış yapıyorlar, eski futbolcular yeni futbolculara iyi yönde örnek olmalılar, onlara doğruları göstermeliler ama benimki galiba hayalcilikten öte bir şey değil.

Yapmayın kardeşim doğruluktan ayrılmayın, tabii ki taraf olmanız, bir kulübe sempati duymanız doğaldır ama gördüğünüzü ve bildiğinizi inkar etmeyin. Kuralı kendinize göre uydurmaya çalışmayın. Hangi kulübün taraftarı olursanız olun gerçekler değişmemeli. Bu kişiler akılları sıra dün akşam Başakşehir'in attığı ve ofsayt olduğu için geçerli sayılmayan golden dolayı algı yaratmaya çalışıyorlar ki, daha önceki bir yazımda "hakem yorumu olmamalı" diye yazmıştım. Dün akşam hakem yorumu yoktu, kural uygulandı. Bilmiyorlarsa öğrensinler diyeceğim ama onlar zaten neyin ne olduğunu gayet iyi biliyorlar. Sadece kendi işlerine geldiği gibi yazıyor, söylüyorlar.

Bu kişiler sporseverler arasında nefret tohumları ekiyorlar, bu kişiler düşmanlığı körüklüyorlar, bu kişiler aleni olarak suç işliyorlar. Bu kişilerin kim olduklarını yazmak bu denli kötü niyetli kişilerin reklamını yapmak olur, onlarında istedikleri bu değil mi? Bırakalım kendi çöplüklerinde kalsınlar.

title