Haberler

Galatasaray güle oynaya kazandı

Osman Okan

Osman Okan

Gazeteci Yazar / Haberler.com
18.02.2024 09:35

Şampiyonluk yarışında dün Fenerbahçe'nin deplasmanda Rizespor'u mağlup etmesinin ardından Galatasaray'ın Ankara deplasmanında ne yapacağı merak konusuydu.

Günlerce konuşulan Eryaman Stadının zemini, dün akşam oynanan Rizespor ile Fenerbahçe arasında oynanan maçta gördüğümüz sular içindeki zemine göre oldukça iyi göründü bana.

Rizespor ile Fenerbahçe arasında oynanan karşılaşma adeta su balesi gibiydi ve karşılaşmayı ikinci yarıda bulduğu gollerle Fenerbahçe 3-1 kazanarak şampiyonluktaki iddiasını sürdürdü.

Dün geceye damga vuran konulardan biri maçtan sonra Fenerbahçe cephesinden yapılan delikanlı gibi oynadık, erkekçe oynadık gibi açıklamalar ne anlama geliyordu bunun açıklanması gerekir? Siz delikanlı gibi oynadıysanız, erkekçe oynadıysanız rakibiniz nasıl oynadı, ayrıca burada bir de cinsiyetçilik içeren açıklamalar var ki bu ileride baş ağrıtır.

Ankaragücü ile Galatasaray arasındaki karşılaşmada ise başlıkta belirtiğim gibi sarı kırmızılılar güle oynaya kazandı.Galatasaray çok yüksek tempoda başladı ve maçı ilk yarıda attığı gollerle bitirdi. Ankaragücü kalecisi Bahadır hem ligin ilk yarısında İstanbul'da oynanan karşılaşmada, hem de bugünkü karşılaşmada Galatasaray karşısında en az 15 gollük topu kurtarmayı başardı.

Galatasaray takımında ilk yarıda tüm takım çok mücadele derken özellikle Kerem Demirbay, Tete, Mertens maça ağırlıklarını koyarken, yeni transfer Kohn soldan, Barış Alper sağdan yaptıkları bindirmelerle, İcardi, Kerem Aktürkoğlu, Tete ve oyunu organize eden Mertens ile birlikte rakip savunmayı hata yapmaya zorladılar ve başarılı oldular.

Savunmada iki stoper Nelsson ile Sanchez hatasız oynarken Muslera yine bildiğimiz gibiydi. Okan Buruk sahaya çıkarken Torreira yerine Berkan ile başlarken kafalardaki acaba soruları Berkan'ın özellikle oyunun savunmada yönündeki başarılı oyunu ile soru işaretlerini yok etti ve Torreira'nın alternatifi olduğunu gösterdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısında daha kontrollü ama farkı arttırmak için oynayan taraf yine Galatasaray takımıydı ama İcardi'nin neden iptal edildiğini anlayamadığım golü dışında bir tane Muslera'nın kurtarışı ile Ankaragücü kalecisi Bahadır'ın bir çok kurtarışını gördük.

Galatasaray'ın yoğun maç trafiğinde hem de eksiklerine rağmen gösterdiği üstün performans şampiyonluk yolunda bir maçı daha kayıpsız geçmesini sağladı.

title