Haberler

Teşekkürler İsmail Özdemir

Okan Geçgel

Okan Geçgel

Gazeteci Yazar / TİGAD Genel Başkanı
07.03.2024 12:25

Her daim yanımızda olan ve en ufak bir problemimizi karşılıksız bırakmayanMHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir beye sonsuz şükran ve teşekkürlerimi sunarak yazıma başlamak istiyorum.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Sayın İsmail Özdemir, gazetecilerin hak ettiği özel imkanlardan biri olan yeşil pasaport hakkı için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) kanun teklifi sundu. Özdemir'in bu teklifi, gazetecilerin mesleklerini daha etkin bir şekilde icra etmelerini sağlayacak ve onlara daha iyi çalışma koşulları sunmayı amaçlamaktadır.

Gazeteciler, toplumun bilgi alma hakkını güvence altına alan önemli bir meslek grubudur. Ancak, bu önemli meslek grubunun çalışma koşulları bazen zorlu olabilmektedir. Bu nedenle, gazetecilere yeşil pasaport hakkı tanınması, mesleklerini daha rahat ve güvenli bir şekilde icra etmelerine olanak sağlayacaktır.

Yeşil pasaport hakkı, gazetecilere seyahat özgürlüğü ve vize muafiyeti gibi avantajlar sunacak ve uluslararası haber takibi gibi önemli görevleri daha kolay bir şekilde yerine getirmelerine olanak tanıyacaktır. Ayrıca, gazetecilerin uluslararası arenada daha etkin bir şekilde temsil edilmesini ve ülkeler arası haber alışverişinin artmasını sağlayacaktır.

İsmail Özdemir'in sunduğu bu kanun teklifi, gazetecilerin mesleklerini daha etkin bir şekilde icra etmelerini sağlamak amacıyla atılmış önemli bir adımdır. Umarız ki, TBMM bu teklifi değerlendirir ve gazetecilere yeşil pasaport hakkı tanınmasıyla ilgili adımları atar, böylece gazetecilerin çalışma koşulları iyileştirilmiş olur. Bu, demokratik bir toplumun vazgeçilmez unsurlarından biri olan basın özgürlüğünün ve gazetecilik mesleğinin güçlenmesine önemli bir katkı sağlayacaktır.

Türkiye İnternet Gazeteciliği Derneği Genel Başkanı Olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan yeşil pasaport konusundaki kanun teklifi için MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir' beyi Genel merkezdeki makamında ziyaret ettim. Özdemir'e, gazetecilerin hak ettikleri özel imkanlardan biri olan yeşil pasaport hakkı için attığı adımlardan dolayı teşekkür ettim.

Ziyaret sırasında, ,gazetecilerin mesleklerini daha etkin bir şekilde icra etmelerini sağlayacak olan bu önemli adımın, gazetecilik mesleğinin saygınlığını ve önemini artıracağını belirttim. Ayrıca, yeşil pasaport hakkının gazetecilere uluslararası alanda daha etkin bir şekilde görev yapma imkanı sağlayacağını vurguladım.

İsmail Özdemir ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, gazetecilerin mesleklerini daha iyi icra edebilmeleri için gerekli desteklerin verilmesi gerektiğini ifade etti. Yeşil pasaport hakkıyla ilgili sunulan kanun teklifinin, gazetecilerin çalışma koşullarını iyileştirecek ve uluslararası alanda daha etkin bir şekilde temsil edilmelerini sağlayacak önemli bir adım olduğunu belirtti.

İki taraf arasındaki bu olumlu diyaloğun, gazetecilik mesleğinin güçlenmesi ve basın özgürlüğünün daha da sağlamlaşması adına önemli bir adım olduğunu özellikle vurgulamak istiyorum. Gazetecilerin haklarının korunması ve mesleklerinin saygınlığının artırılması için işbirliği yapmaya devam etmeyi amaçlamaktayız.

Şahsım ve camiamız adına yanımızda olan ve desteklerinden dolayı güç aldığımız İsmail Başkana tüm meslektaşlarımız adına tekrar teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyorum.

title