Haberler

Malatya ülkemizin parlayan yıldızı olmaya aday

Okan Geçgel

Okan Geçgel

Gazeteci Yazar / TİGAD Genel Başkanı
24.03.2021 12:15

Malatya ülkemizin en önemli illerinden bir tanesi ve Kayısının anavatanı özelliğini taşımaktadır.

Geçtiğimiz günlerde Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve sevgili dostum Başkan Basın Danışmanı Fatih Kerimoğlu'nun özel davetlisi olarak haberler.com Genel Yayın Yönetmeni Bedia Teymur hanımefendi ile beraber Malatya Kaysı Çiçeği Şenliklerine katıldık.

Çok özel ve çok güzel bir 3 gün geçirdiğimiz Malatya'da hafızalarımızda hiç çıkmayacak harikulade anılar ile ayrıldık.

Anadolu insanının misafirperverlikteki karakteristik yapısı elbetteki Malatya'mıza da yansımış ve geçirdiğimiz süre içerisinde belleğimiz insan olmanın, hoş görünün, konukseverliğin veya kısaca özetlersek sevginin ana teması ile yenilenmiş oldu.

Malatya, kaysı ile ön planda olan bir şehrimiz olmasının yanında çok özel hissiyatlarla donatılmış insan özelliği ile de dikkatleri üzerine çekmektedir.

Malatya'nın her köşesinde konuksever ve hoşgörü kültürünün yansımaları ile karşılaştığımızı bizzat yaşamış ve yerinde müşahede etmiş olduk.

Kayısı Çiçeği Şenlikleri Programı çerçevesinde hem Malatya'nın gastronomide ne kadar iddialı bir şehir olduğunu ve hem de buram, buram tarih koktuğunu da ayrıca hissederek yaşamış olduk.

Gerek Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, gerek ilçe belediye başkanları, gerekse Malatya Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu'nun misafirperverlikteki üstün çabalarını asla unutmayacağımızı özellikle vurgulamak istiyorum.

Hele Başkan danışmanı Fatih Kerimoğlu ile bizleri canı gönülden ağırlayan Su Sesi Cafe Restorantın sahibi Hüseyin Şahin kardeşimin o candan ve samimi konukseverliklerini ömrümce unutmayacağımı da ayrıca belirtmek istiyorum.

Tabi Malatya'yı gidip, gezip, görmek gerekiyor. O muhteşem yemeklerinden tadıp Su Sesindeki eşsiz 44 çeşit kahvaltıdan doyuma ulaşmak ve müzeleri, kervansarayları, muhteşem doğa güzelliği ile Kale ilçesinde gözleri kamaştıran harikulade gün batımı fotoğrafı ile günü noktalamak gerekir.

Bizler çok güzel hatıralar ile Malatya'dan ayrıldık, çok özel insanlar tanıdık. Ziyaretimiz boyunca mesleğimiz gereği röportajlarda yaptık.

Hem Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan hemde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu ile söyleşiler gerçekleştirdik. Başkan Gürkan'dan Malatya'ya yapılan yatırımları, Sadıkoğlu'ndan ise Malatya sanayisi ve ekonomik yapısını konuştuk.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın Malatya'yı daha modern ve daha yaşanabilir bir kent yapmak için devasa projeler hazırladığını ve bu yönde emek harcadığını gördüğümüzü de özelikle vurgulamak istiyorum.

Malatya'dan hoş bir Seda ile ayrıldık ve bir daha Türkiye'nin parlayan yıldızı olma yolunda ilerleyen Malatya'yı tekrar ziyaret etmeyi sabırsızlıkla bekliyorum.

title