Haberler

Expo 28 Malatya’ya değer katacak

Okan Geçgel

Okan Geçgel

Gazeteci Yazar / TİGAD Genel Başkanı
13.12.2022 10:53

Malatya tarihi dokusu itibari ile üstlenmiş olduğu misyon gereği medeniyetin başlangıç noktasıdır.

Arslanlı Tepe Höyüğü ile İnsanlık tarihinin en önemli kilometre taşı olan Malatya ülkemizin en önemli illerinin başında gelmektedir.

Kaysı ile 400 milyon Doları aşan İhracatı ile Ülke ekonomimizde gelecek vadeden Malatya her geçen gün kabuk değiştirerek ülkemiz gündemine oturmaktadır.

Malatya'daki değişimden ve gelişimden bahsederken, Malatya'nın günümüz Seyit Battalı Büyük Şehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın Malatya'nın kaderini nasıl değiştirdiğine vurguda bulunmadan geçemeyeceğim.

Daha önce 3 dönem Battalgazi ilçe Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Başkan Gürkan son yerel seçimlerle Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçildi.

Başkan Gürkan bütçe krizi yaşayan, borç batağında kaybolmuş bir belediye devralarak göreve başlamış ve başta mali bütçe olmak üzere belediyeye önemli dokunuşlarda bulunmuştur.

Pandemi ve küresel ekonomik krizin gölgesinde görevi alan Selahattin başkan hayaller ötesi bir başarıya imza atmıştır.

Malatya'yı adeta bir şantiyeye çeviren Başkan alt yapıdan, üst yapıya, kültürel faaliyetlerden, sosyal projelere, hemen hemen her alanda bir başarı hikayesi yazmıştır.

Geldiğimiz gün itibari ile resmî bütçenin %70'ini yatırıma ayıran Başkan Gürkan belediye meclisinde de alışılmışın dışında tüm kararları oy birliği ile almaktadır.

3,5 yılda sayısız yatırım ve hizmeti gerçekleştiren Selahattin Başkan Şehrin tanıtım ve turistik alanında da çığır açmasının tüm zeminlerini oluşturmaktadır.

Şehirlerin simgeleşen yapıtlarınında ortaya çıktığı Expo organizasyonları, Dünya ölçeğinde önemli şeyleri göz önüne sermektedir.

İşte Malatya'da geçmişinde aldığı tarihsel güç ve günümüz potansiyeli ile Expo 28 için biçilmiş kaftan olmuştur.

Bu girişim bir vizyon ve geniş bir ufkun neticesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Malatya Expo 28 Malatya'ya çok ama çok şey katacaktır.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan beyin girişimleri ile Expo 28 Malatya'ya alınmış ve Malatya Dünyaya kapılarını aralamıştır.

Malatya'da düzenlenen Expo 28 lansmanı ile hızlı bir çalışma başlatan Başkan Gürkan Malatya'nın Dünya markası olması için büyük çabalar sarfetmektedir.

Malatya'ya değer katacak bir proje olan Expo 28 kapsamında Turizmin canlanması ve Malatya ekonomisinin katlanarak artırılması hedeflenmektedir.

Ben şahsen Malatya gezimde Sayın Başkan'ın nasıl vizyoner bir kişiliğe sahip olduğunu bir kez daha müşahede ettim.

Yolun, bahtın açık olsun Selahattin Başkan.

title