Haberler

Yenden taşan sapıklık

Muhammed Furkan Güneş

Muhammed Furkan Güneş

08.03.2024 11:11

İnsan demeye dilim varmıyor ama maalesef insandan fazlası eğitmen diyorlar bir de. Kaç gündür Antalya'nın Alanya ilçesinde özel bir yurtta ortaokul öğrencilerinin eğitmenleri tarafından uğradığı cinsel taciz medyanın gündeminde.

Olaya ilişkin iki görüntü hadiseyi gün gibi ortaya döküyor. Ortaya dökmekle kalmıyor toplum olarak bu gibi iğrenç olaylara hastalıklı yaklaşımımızı da sergiliyor.

Görüntülerden biri, söz konusu şahsın, öğrenci yurdunda kendisine emanet edilmiş o masum çocuklara uyguladığı şiddeti içeriyorken, ikincisinde yurdun idarecisi olduğu iddia edilen bir şahsın tacize uğramış çocukların şikayetçi olan aileleriyle yaptığı görüşme kaydından oluşuyor.

Başta 14 yaş altı 5 çocuğun taciz edildiği dillendirilse de sayının 5 değil 10 olduğu tespit edilmiş ve şahıs ifadesi alınıp serbest bırakılınca Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı suç duyurusunda bulunup şahıs Alanya Savcılığının talimatıyla gözaltına alınıp, ifadesi alındıktan sonra tutuklanmış.

Şahsın hakkında 94 yıl hapis istemiyle dava açılmış. İddianamede sapıklığın her türlüsü mevcut; sarkıntılık ile cinsel istismar, 'çocuğa karşı cinsel taciz', 'çocuğa müstehcen görüntü, yazı veya sözleri içeren ürünleri vermek ya da bunların içeriğini göstermek', 1 öğrenciye yönelik ise 'nitelikli cinsel istismar' ki bunlar kayda geçenler.

Bir de susup aman rezil olmayalım diyerek, bir sapığı cehaletle koruyanlar da eklense kim bilir kaç mağdur çıkar ortaya.

Ayrıca şahsın cep telefonunda ortaya çıkanlar var ki insan soramadan edemiyor. Bu şahsa o çocukları emanet edenler hiç mi duymadınız, görmediniz, şüphelenmediniz? İdarecisi, rehberlik uzmanı, mesai arkadaşı hiç mi kulağınıza su kaçıran olmadı? Olmuştur mutlaka ya da görmüşsünüzdür, şüphelenmişsinizdir ama neden sustunuz, görmezden geldiniz? İşte bu soruların cevabı da ikinci görüntüde?

İkini görüntü birincisi kadar vahim. Aslında toplumsal sonuçlarını düşünürsek daha da vahim ki akla "Baş yarılır börk içinde kol kırılır yen içinde kalır"atasözünü getiriyor. Özetle, aman rezil olmayalım aramızda halledip geçelim, örtelim üstünü.

İşte bu yaklaşımdır, bu ve benzeri nice sapığı, tacizciyi hala içimizde barındıran ve tacizlerine fırsat veren.

Görüntüde yurdun idarecisi olduğu iddia edilen biri, çocuğu tacize uğramış şikayetçi ailelere konuşuyor. Konuşmada kullandığı bir ifade var ki tek başına sapkınlığın boyutunu ortaya koyuyor:

"Bazen ortaokul öğrencileri bir kadından daha cazip gelir"

Bu ifade, tek başına mide bulandırıcı bir sapkınlığın yansımasıdır. Bu ifade tek başına bir suç unsurudur. Bu çocuklarımızı emanet ettiğimiz çürümüşlüğün, kokuşmuşluğun kaynağıdır.

O ailelere bunu ifade eden bir öğretmen mi bir idareci mi ya da o sapığın kendimi? Ve o her kimse bu sapkın konuşmasından ötürü soruşturulmayacak mı?

title