Haberler

Bu iddia seçimin seyrini değiştirir

Muhammed Furkan Güneş

Muhammed Furkan Güneş

05.01.2024 01:39

Önce DEM Parti ile AK Parti arasında görüşmeler var diye iddia edildi. İki partinin yerel seçimler için uzlaştığı, küçük düğümler de çözülürse belirlenen strateji çerçevesinde seçime gidileceği kulaktan kulağa fısıldandı. Söz konusu düğümün de bu uzlaşı ya da anlaşmanın yazılı metne dökülmesiydi.

DEM Parti yazılı bir metinle güvence istemiş AK Parti veremem demiş. İddia edilen pazarlık ve uzlaşıya göre DEM Parti büyükşehirlerde CHP ya da başka bir partinin adayını desteklemeyecek, seçime kendi adaylarıyla katılacak dendi.

AK Parti de kayyum mekanizmasını rafa kaldıracakmış. Tabi bunun için de DEM Partinin üstüne kayyum atanan eski belediye başkanlarını aday göstermemesi isteniyormuş.

DEM Parti iddiaları destekleyecek bir hamleyle tüm şehirlerde kendi adaylarıyla seçime gireceğini ilan edince ve ardından ikinci bir hamle ile üstüne kayyum atanan devrik belediye başkanlarını aday adaylığından vazgeçirince, yoksa doğru mu diye sorası geldi insanların.

İddialar tarafların ikisince de doğrulanmazken, bu pazarlığın, üstüne kayyum atanan belediye başkanlarını töhmet altında bırakacağı tartışılırken DEM Parti ikinci hamlesini geri çekip kimi belediyelerde kayyumla yerinden edilen belediye başkanlarından aday adaylığı başvurularını kabul etmeye başladı.

Ne oldu da devrik belediye başkanları konusunda hamle değişikliğine gidilmişti. Pazarlık bozuldu mu diyenler oldu. Ya da aslında böyle bir pazarlık hiç olmamış mıydı?

Neresinden bakarsanız bakın yenir yutulur tarafı yok böylesi iddiaların. İktidar partisinin böyle bir uzlaşı için yazılı metin vermesi hukuki ve politik açıdan mümkün değil.

DEM Partinin de İYİ Parti gibi bir milliyetçi partiyle aynı çatı altına girmek pahasına genel seçimlerde tek ve temel gayesi, AK Partiyi iktidardan indirmekken ve bunun için ilkelerinden taviz verirken, kazanacağı belediyeleri elinde tutmak için, kayyum atanmamasını böylesi bir pazarlığa konu etmesi akla zarar bir iddiadır.

DEM Partinin devrik belediye başkanlarını aday göstermemesi de kayyum mekanizmasını meşrulaştırmış olurdu ki fısıltılar iddia olmaktan öteye geçmedi.

Daha ne oldu ne oluyor derken gündeme yeni bir iddia bomba gibi düştü. Haberler.com'un edindiği kulis bilgilerine göre İmralı'da tutuklu bulunan Öcalan önümüzdeki günlerde örgütüne teslim olun çağrısında bulunmaya hazırlanıyormuş.

Seçimin seyrini değiştirecek hatta alt üst edebilecek böylesi bir hamle olur mu olmaz mı? Olursa nasıl yapılır sonuçları ne olur? Hep beraber bekleyip göreceğiz.

Mevla görelim neyler, neylerse güzel eyler.

title