Haberler

Babanızın Değil Milletin Parası

Muhammed Furkan Güneş

Muhammed Furkan Güneş

16.01.2024 01:36

"Harcadığımız para babamızın parası değil, milletin parası" Bunu söyleyen muhalefet partisinden bir politikacı değil. Bunu söyleyen bir gazeteci de değil. Bunu sokaktaki vatandaştan çok duyduk, televizyondaki yorumcudan, köşe yazarlarından da çok okuduk.

Ama ilk kez iktidar partisinin Hazine ve Maliye Bakanından duyuyorum. Kendi adıma bu milletin parasına milletin adına sahip çıkan bir Bakan olması biran olsun beni umutlandırdı.

Bu umudu boşa çıkarmamak lazım. Her ne kadar hazineyi ona emanet etmiş olsak da tüm bürokratlar siyasetçilerden aynı hassasiyeti ve iyi niyeti beklemek saflık olur. Onun içindir ki, bu sözü devamlı hatırlatmalı ve sözün gereğini yerine getirmeyenleri bulmak için denetimlerle yoklamayı da ihmal etmemeli. Uymayanları milletin parasına emanetine sahip çıkmadığı için de cezalandırmalı.

Gerek enflasyon, gerek işsizlik oranıyla geçirdiğimiz şu zor zamanlarda Mehmet Şimşek ismi, zikredilmeye başlandığında bile, ekonomiye moral aşılanmış gibi oldu. Ki Hazine ve Maliye Bakanlığı ona emanet edildiğinde iyimser hava bütün ekonomi unsurları üzerinde esmeye başlamış, bir şeyler değişecek diye düşünmeye başlamıştık.

Bakan Şimşek'in yakın zamanda yapılan Valiler Toplantısında yaptığı uyarı, kayda değer ve önemli bir uyarıdır. Umuyorum ki bu uyarıyla her bir ilin valisi ve emrindeki kurum müdürleri tasarruf tedbirlerine uymak konusunda daha hassas davranır.

En azından makam araçlarını şahsi araçları gibi kullanmaktan vazgeçerler. Vatandaşa hizmet konusundaki her bir harcama için ceplerinden harcıyormuş gibi minnet etmezler ve bunu bir lütuf, bir iyilik gibi yüksek reklam giderleriyle billboardlarda afişe edip, milletin gözüne sokmazlar.

Her bir Vali toplantının ardından çalışma bölgelerine dönüp kurum müdürlerine aynı uyarılarda bulundu. Demek isterdim ama bilmiyorum, bunu yaptılar mı? Artık kurum araçlarını işle ilgili konular dışında kullanmayacaksınız, reklam verip boy boy afişler bastırıp astırmayacaksınız, bol keseden kahvaltılı, yemekli toplantılar yapmayacak o toplantılarda olduk olmadık herkese promosyonlar dağıtmayacaksınız.

Vali konaklarınızda ya da kurum lojmanlarında kendi konforunuzu artıramayacak, vatandaşın yaşam kalitesini artırmaya, konfora varmasa da temel ihtiyaçlarını sağlamaya çalışacaksınız.

Ve yaptıklarınızla, harcadıklarınızla millette minnet etmeyeceksiniz. Bu sizin işiniz ve harcadığınız babanızın parası değil milletin parası.

Mehmet Şimşek'in özetle, başında durduğunuz babanızın çiftliği değil, harcadığınız da babanızın parası değil, milletin parası ve size emanet, emanete ihanet etmeyin, demiş ve ülkenin ihtiyaç duyduğu umudu tekrar yeşertmiş.

Umarım emrindeki bürokrat ve yöneticiler de bu umudu susuz bırakıp kurutmaz.

title