Haberler

Karma nedir? Neden bu kadar önemlidir?

Hakan Kalkan

Hakan Kalkan

Uzman Astrolog / hakankalkan.com.tr
24.08.2021 01:36

Bu makale aslında vedik astrolojide olmazsa olmaz kabul edilen bazı bilgileri paylaşacağım serinin ilk makalesidir.Makale konumuz karma nedir? neden bu kadar önemlidir?

Karma nedir?

Karma aslında etki tepki meselesidir.Hayatta yaptığımız herşeyin bir geri dönüşü olduğunu kabul eder.Karmayı anlatan en iyi atasözleri iyilik eden iyilik bulur ve ne ekersen onu biçersin gibi atasözleridir.Karma bizim ilk nefesimizden son nefesimize kadar yaptğımız herşeyin bizi etkilediğini ve hayatımıza yön verdiğini kabul eder.Kısaca geçmişimizde yaptığımız herşeyin gelceğimize şekil verdiğini vurgular.

Haydi şimdi birkaç örnek verelim.

En son ne zaman gülümsediniz? Daha da önemlisi en son başka bir insanın ne zaman gülümsemesini sağladınız?

En son ne zaman karşılıksız bir iyilik yaptınız?

Makamınızı, maddi gücünüzü bir kenara bırakıp sizden maddi açıdan güçsüz makam açısıdan daha aşağılarda olan biri yada birilerine bu gerçekleri unutturacak kadar samimi ve içten davrandınız?

Bu örnekleri vermemde ki en önemli sebep insanların karmaları düzeltmek için etrafa bolca para saçmaları gerektiğine inanmalarıdır.Oysaki içten samimi bir gülüseme bile karmanızı düzeltebilir.

Haydi bir örnek daha verelim.Diyelimki lüks bir sitede yaşıyorsunuz.Çöplerinizi toplayan ve merdivenlerinizi silen bir apartman görevliniz, evinizi temizleyen ve yemeklerinizi yapan bir gündelikçiniz, sitenizin ve ailenizin güvenliğini sağlayan bir güvenlik görevliniz var.En son bu insanlara ne zaman ailenizin bir parçası gibi içten samimi davrandınız?

Kısacası yaradananın sizlere sunduğu maddi ve manevi imkanların sadece emanetçisi olduğunuzu hatırladığınızda, herkes ile eşit olduğunuzu hiç kimseden üstün olmadığınızı fark ettiğinizde, paylaşmanın ne kadar önemli olduğunu keşefetiğinizde mükemmel bir karmaya sahip olacaksınız.

Önümüzde ki makalede ise Rahu ve ketu nedir? Detaylı anlatacağım.Takipte kalın sevgiyle kalın.

title