Haberler

Süper Ligde Heyecan Başlıyor

Eren Karadaş

Eren Karadaş

05.01.2024 10:37

Süper ligin ilk yarısını tamamladık, ligin ikinci yarısı bugün oynanacak olan karşılaşmalarla başlıyor.

Bundan önceki sezonlarda olduğu gibi bu sezonda ligin hem şampiyonluk potasında hem de kümeye düşme hattında birbirinden çekişmeli karşılaşmalar bizi bekliyor.

Aralık ayı Türk futbolu açısından karanlık geçti diyebiliriz. Olaylar ilk olarak Ankaragücü ile Rizespor arasında oynanan mücadele ile başladı. Karşılaşmanın son düdüğünün çalmasının ardından saha içi bir anda karıştı. Ankaragücü başkanı Faruk Koca karşılaşmanın orta hakemi Halil Umut Meler'e yumruk attı aldığı darbe ile yere yığılan Meler'e diğer yöneticiler tarafından da saldırı gerçekleştirildi.

Yaşanan saldırının ardından Türkiye Futbol Federasyonu olağan üstü toplantı yaparak tüm ligleri süresiz erteleme kararı aldı. Ligler bir hafta ertelemenin ardından yeniden oynanmaya başlandı. Liglerin oynanmaya başlandığı daha ilk maçtan bir başka bir ilginç olay yaşandı. İstanbul Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadında İstanbulspor ile Trabzonspor karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın 73. dakikasına Bordo Mavililerin 2-1üstünlüğüyle girilirken. Ne olduysa bu dakikadan sonra oldu. İstanbulspor Kulübü Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu kalelerinde gördükleri ikinci golden önce hakemin faul kararı vermemesi üzerine sahalarda görülmemiş bir tepki ile takımını sahadan çekti.

Bir diğer olay ise Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanması planlanan Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak olan Süper kupa finalinde yaşandı. Galatasaray ve Fenerbahçe maç önü ısınmaya Atatürk tişörtleri ve 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' pankartı ile çıkmak istemiş ancak Suudi yetkililer buna izin verilmemesi sonrası krizi dönüşmüştü. Krizin ardından Gençlik ve Spor Bakanı, Türkiye Futbol Federasyonu ile Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç aralarında toplantı yaparak karşılaşmaya çıkmama kararı aldılar. Alınan bu karar sonrası karşılaşma ileri bir tarihe ertelenirken iki takımda ülkemize geri döndüler

Ligin ilk yarısında yaşanan önemli olaylardan sonra TFF ve maçın hakemleri nasıl çıkacak hepimiz şimdiden onu merak ediyoruz doğrusu.

title