Haberler

Skor Aldatmasın!

Eren Karadaş

Eren Karadaş

11.03.2024 10:00

Geçtiğimiz hafta Avrupa Konferans Liginde deplasmanda Belçika ekibi Union Saint-Gilloise 3-0'lık skorla geçerek turun kapısını ardına kadar aralayan Fenerbahçe'nin rakibi Süper Ligde zor günler geçiren ve kümeye düşme potasında bulunan Pendikspor'u konuk etti. Yoğun maç trafiğinde İsmail Kartal takımını bu maça mental olarak hazırlayamadan sahaya çıktığını ilk 45 dakikada oynadığı futbolla bizlere gösterdi.

Fenerbahçe Süper Lig'de en fazla gol pozisyonuna giren, en fazla gol atan, en çok gol beklentisini yakalayan, en çok isabetli şut çeken, rakiplerinin ceza sahasında en fazla topla buluşan ve oynadığı 29 karşılaşmada maç başına 2.65 gol ortalaması yakalan bir takım.

İsmail hocanın dün sahaya sürdüğü 11 bizi şaşırttı. Fenerbahçe stoper yoğunluğu olan takım görüntüsü de olsa yaşadıkları sakatlıklardan dolayı nerdeyse 2 maç üst üste savunma hattında aynı oyuncularla oynayamıyor. Sakatlıktan kurtulamayan Becao ve Çağların yokluğunda stoperde Oosterwolde ve Serdar Aziz'e forma şansı verdi. Orta sahada ise cezalı İsmail Yüksek'in yokluğunda Mert Hakan Yandaş, Kruniç ve Fred'e görev verdi.

Rakibe önde basarak, kazandığı toplarla hızlı atağa çıkan, rakip kalede gol pozisyonları bulan ve karşılaşmaya hızlı başlayan taraf konuk ekip Pendikspor oldu. Karşılaşmanın 30. dakikasında Thiam'ın harika ortasında aynı güzellikle uçarak kafa vuruşu yapan Halil Akbunar takımını öne geçirdi. Rakip kaleye gitmekte zorlanan Fenerbahçe'nin golden sonra oyun planları tamamen alt üst oldu. Tadiç, Cengiz ve Dzeko ilk yarıda oldukça etkisiz kaldılar ve uzun zaman sonra Kadıköy'de bu kadar etkisiz bir Fenerbahçe izledik. Karşılaşmanın ilk yarısını kaleye isabetli şut atamadan tamamladılar.

İkinci yarıya İsmail Kartal, Thiam karşısında zorlanan Mert Müdür ile etkisiz Oosterwolde'yi kenarı alıp Djiku ve Osayi Samuel'i sahaya sürdü. Fenerbahçe ikinci yarıya baskılı başlarken 59. dakikada Mert Hakan Yandaş'la aradığı golü buldu. Golden sonra oyunu rakip alana yıktı ve 71. dakikada Welinton'un atılmasıyla iyice rahatladı.

Karşılaşmanın son bölümlerinde kazanılan penaltıyı Batshuayi gole çevirdi ve Fenerbahçe karşılaşmanın son bölümlerinde korkulu rüyadan uyandı. Bu golden sonra Ferdi ve İrfan Can Kahveci ile özellikle ilk yarısında çok zorlandığı bir karşılaşmayı farklı skorla kazandı.

title