Haberler

Okan Buruk Farkı!

Eren Karadaş

Eren Karadaş

05.03.2024 09:09

Beşiktaş adeta soyunma odasında golü yedi. Karşılaşmanın henüz başında derbi tarihine geçen bir golle Galatasaray öne geçti. Al Musrati'nin 1 dakika 26 saniyede kornerden gelen topta ters bir vuruş yaparak topu kendi ağlarına gönderdi. Oyun kalitesi ve net pozisyonlar anlamında beklentinin altında kalan derbide Galatasaray istediğini alan taraf oldu. Zorlu deplasmandan 3 puan çıkaran sarı kırmızılı takım liderlik koltuğuna tekrardan oturdu.

Galatasaray deplasmandaki son galibiyetini 2015'te almış, geçen sezon oynanan karşılaşmada nefes nefese giden lig yarışında Galatasaray öne geçmiş olmasına rağmen kazanamamıştı. Bu sezon Beşiktaş her ne kadar kötü gidiyor olsa da sonuç olarak bu maçlar derbidir ne zaman ne olacağı belli olmayan 3 ihtimali karşılaşmalardır. Galatasaray bu sezon şeytanın bacağını kırarak kesin bir virajı kayıpsız döndü. Şampiyonlar liginde, Derbilerde Okan Buruk büyük maçların hocası olduğunu defalarca kanıtladı. Zaha, Abdülkerim Bardakçı ve Oliveira'nın eksikliğinde sahada topa hakim, sakin ve ayağa paslarla kendi oyununu oynayan bir takım vardı sahada. Okan Buruk dersine çok iyi çalışmış.

Siyah beyazlılarda ise kritik derbide Santos hafta içinde Galatasaray'ı kupada saf dışı bırakan Karagümrük'ün hocası Şota kadar karşılaşmaya çalışmamış gözüküyor. Karşılaşma öncesi vermiş olduğu röportajda "motivasyon konuşmasına ihtiyaç duymadım, kendi oyunumuzu oynayacağız, oyuncularım karşılaşmanın önemini biliyor" demiş olsa da Beşiktaş karşılaşmaya iyi motive olmamış deplasman ekibi havasındaydı. Sezonlar geçiyor oyuncular gelip geçiyor ama Beşiktaş'ta değişmeyen tek gerçek Necip Uysal oluyor. Yıllarını Beşiktaş'a adayan sağ bekte, sol bekte, stoperde ve bir çok mevkide görev alan Uysal, Galatasaray karşılaşmasında da Rashica ile beraber takımını ayakta tutan isim oldu. El Musrati ve Amartey ikilisinin uyumsuzluğuna Muçi'nin de onlara ayak uydurmasıyla Beşiktaş'ın bütün ataklarını Rashica üzerine yıktı. Sol bekte üst düzey bir performans sergileyen Köhn, Beşiktaş ataklarına duvar etkisi yarattı.

Beşiktaş'ta Rachid Ghezzal ve Vincent Aboubakar gibi iki önemli oyuncusu neden karşılaşmaya yedek başlar birisi 60. dakikada diğeri 80. dakikada oyuna alınır anlam veremiyorum. Ligde son düzlüğe girildi. Üçüncülük için Trabzonspor'la çekişen siyah beyazlılar önümüzdeki haftalarda bu iki oyuncuya daha çok ihtiyaç duyacak gibi gözüküyor.

title