Haberler

Muslera Varsa Sıkıntı Yok

Eren Karadaş

Eren Karadaş

04.04.2024 01:48

Süper Ligin zirvesinde bulunan Galatasaray, alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Hatayspor'u kendi sahasında konuk etti. Sarı kırmızılılar golcü oyuncusu Mauro İcardi'nin attığı golle bu önemli mücadeleden 3 puanla ayrıldı ve liderliğini sürdürdü.

Ligde son haftalara girilirken zirve hattında ve küme düşme hattında birbirinden önemli karşılaşmalar oynanıyor. Görülen o ki bu karşılaşmalarda en iyi şekilde motive olan saha içinde en sakin olan taraf şampiyonluğa uzanacak alt sıralarda ise kümede kalacak.

Galatasaray'ın, Hatayspor'u konuk ettiği karşılaşmadan gördük ki Okan Buruk takımını şampiyonluğa inandırmış. Karşılaşmanın ilk düdüğünden itibaren ilk yarının sonuna kadar önde baskı kuran, rakibinin çıkmasına engel olan, rakibe kolay top yapma imkanı bırakmayan bir Galatasaray izledik. Karşılaşmanın ilk dakikalarında İcardi'nin şut vari şiddetindeki kafa vuruşuyla gelen gol sonrası ataklarına hız kesmeden devam etmiş olsa da ilk yarıda başka gol sesi çıkmadı ve ilk yarı ev sahibi Galatasaray'ın üstünlüğüyle tamamlandı.

Karşılaşmanın ikinci yarısında konuk takım biraz daha derli toplu etkili ataklarla rakip kalede gol aradı. Hatayspor aradığı golü de buldu anca gol Var'dan geri döndü. Hatayspor'un etkili oyunu karşısında Okan Buruk oyuna müdahale ederek rakibinin ataklarını durdurdu. Galatasaray kendi saha ve seyircisi önünde altın değerinde 3 puanı alırken konuk Hatayspor küme düşme potasının bir basamak üstünde ligde kalma umutlarını önümüzdeki haftalara taşımış oldu.

Son söz olarak konuyu Muslera'ya getireceğim. 2011 yılında Lazio'dan transfer edilen Uruguay'lı başarılı eldiven Hatayspor karşısında takımıyla 500 maça çıktı. Kariyerinde ve Galatasaray serüveninde bir çok kupa sahibi olan Muslera için bir gün "Galatasaray'ın eskiden kalesinde Muslera" vardı yazıları yazacağım günler umarım çok uzun zaman sonra olur. Eminim sadece ben değil futbolu seven tüm herkes benimle aynı görüşte olacaktır.

title