Haberler

Kara Gecelere Bir Yenisi Daha Eklendi

Eren Karadaş

Eren Karadaş

19.03.2024 09:11

Süper Ligde son düzlüğe girilirken Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki yarış kıyasıya devam ediyor. Aynı gün oynanan iki karşılaşmada önce Galatasaray deplasmanda karşılaştığı Kasımpaşa'yı son dakikalarda attığı golle geçerek hanesine altın değerinde 3 puan yazdırıyor. Akşam oynanacak Trabzonspor ile Fenerbahçe arasındaki dev derbiyi beklemeye geçiyordu. Her şey karşılaşmanın başlamasından bitişine kadar normal ilerlerken karşılaşma sonunda yaşanan olaylar maçın önüne geçerek ülke gündemine birinci sıradan oturmuş durumda. Öncelikle karşılaşma hakkında yazıma yer vereyim sonrasında karşılaşma sonunda yaşanan olaylara da değineceğim.

Öncelikle şampiyon olmak isteyen takım büyük maçları kazanmak durumunda. Eğer büyük maçları kazanamıyorsanız yarışta bir adım geri kalıyor veya çok geride kalabiliyorsunuz. Deplasmanda Trabzonspor ile karşılaşacak olan Fenerbahçe için öyle bir 90 dakikaydı. Kadrolar açıklandığında İsmail Hoca sahaya sürdüğü 11 de tek sürpriz, Oosterwolde'nin yerine Serdar Azize formayı vermesiydi. Karşılaşmanın ikinci yarısı başlarken bu oyuncular rollerini değiştirdi. Karşılaşmaya Fenerbahçe önde baskıyla başladı. Trabzonspor'un geriye yaslanıp oyunu kendi sahasında kabul etmesi, temaslı oyundan kaçınması, hücumda az adamlar oynamaları ilk 45 dakikada Fenerbahçe'nin ekmeğine yağ sürdü. Karşılaşmanın 13. dakikasında sahanın en iyilerinden biri olan Fred yaklaşık 30 metreden mermi gibi bir şut gönderdi ve top ağlara gitti. Bu şık golle Fenerbahçe öne geçti. Golden sonra ev sahibi ekibin nasıl bir reaksiyon vereceği merak konusuydu. Bordo Mavililer kendilerinden beklenen oyunu bir türlü ortaya koyamayınca ilk yarının sok dakikalarında ilk golün asistini yapan Tadiç yine Fred'e adeta alda at dercesine harika bir pas çıkarıyor, Fred golü atıyor deplasmanda Fenerbahçe oldukça rahatlıyordu. Son dakikalarda gelen golle tribündeki taraftarlar iyice şok içerisine giriyor ilk yarının son dakikalarında umutları bitiriyordu.

İlk yarıdaki oyuna bakınca ikinci yarıda 2 farklı skor kapanmaz düşüncesi hakimdi genel olarak. Ancak Trabzonspor ikinci yarıya taraftarının da desteğini alarak daha hareketli başladı. Bu hareketlilik çok kısa zamanda meyvesini verdi ve Enis Bardhi'nin serbest vuruştan attığı şık golle skoru 1'e indirdi. Djiku'nın ceza sahası içerisinde rakibine yaptığı hareket sonucu kazanılan penaltı atışını Trezeguet gole çevirince roller değişiyor şoka giren taraf Fenerbahçe oluyordu. Ardı ardına gelen gollerden sonra saha içerisinde ve tribünlerdeki taraftarlar iyice havaya girerek galibiyet golünü beklerken 83. dakikada İsmail Kartal büyük bir cesaretle Trabzonspor gibi zorlu bir deplasmanda üstelik skor 2-2 devam ederken Szymanski ve Dzeko'yu oyundan alıp Batshuayi ve Serdar Dursun'u sahaya sürdü. Bu iki oyuncu oyuna girdikten sonra oyunun ve belki de sezonun kaderini belirleyeceği anlardan biri yaşandı. Tadic'in sol kanatta ceza sahasına gönderdiği ortada. Top önce Berattan sekti arıdan Serdar Dursun Topa dokundu altı pas içerisinde topu önünde bulan Batshuayi'nin vuruşunda top ağlara gitti ve Fenerbahçe sezonun en önemli golünü atmış oldu. İkinci yarıda rakip kaleye gitmekte oldukça zorlanan konuk takım karşılaşmanın son dakikalarında girdiği tek pozisyonu gole çevirdi ve altın değerinde 3 puanı alan taraf oldu.

Ne olduysa, neler olduysa Halil Umut Meler'in son düdüğünden sonra oldu. Galibiyet kutlaması için orta sahaya toplanan Fenerbahçeli oyunculara tribünden atlayan birkaç futbol sever tarafından saldırı gerçekleştirildi. Futbolun önüne geçen bu olaylar ülkemizde her zaman olduğu gibi yine futbolun önüne geçirdi. Sezonun ilk yarısında oynanan ve Trabzonspor'un aynı skorla kazandığı karşılaşma sonunda aynı sevinç gösterilerini Trabzonsporlu oyuncularda göstermiş hatta kaptanları ve kalecileri Uğurcan'ı havaya atarak kutlamışlardı. Futbol sevinçlerle güzeldir. Karşılaşmayı kazanan taraf sevinmesin mi? Futbol da kötülük mü kazansın? Genel olarak her şeyden tahrik olan bir millet haline geldik. Her türlü şiddete bir bahane bulur hale geldik. En azından futbolda bu tahrik olayına yer vermeyelim. Karşılaşmalar kazanılır kaybedilir biz bu organizasyondan zevk almasını bilelim.

Bu olay sadece ülkemizde değil Dünya gündemine de oturmuş durumda inşallah bir daha böylesine olaylar yaşamadan sadece sahada kalarak bir şeyleri çözebiliriz. Eğer böyle devam ederse ilerleyen günlerde altından kalkamayacağımız sonuçlar doğurabilir.

title