Haberler

Genç Semih Galibiyeti Getirdi

Eren Karadaş

Eren Karadaş

06.02.2024 11:48

Süper ligde zirve hattının uzağında kalan ve son haftalarda aldıkları kötü sonuçlarla eleştirilen iki takımın mücadelesinde Beşiktaş ile Trabzonspor karşı karşıya geldi. İki takımında karşılaşmadan galibiyet alarak lig üçüncülüğü için avantaj sahibi olmak ve son haftalardaki kötü gidişe dur demek istiyordu.

Beşiktaş teknik direktörü Fernando Santos derbide değişik bir sistem denedi ve 4-4-2 sistemine döndü. Rashica ve Semih'i santrafor olarak kullanırken, kanatlarda ise Ghezzal ve Cenk Tosun'a görev verdi. Cenk'in alışık bir alanda oynamaması, Ghezzal'ın da oldukça formsuz olmasından dolayı Beşiktaş kanatlarda üretkenlik gösteremedi. Bakhtiyor ve Necip takım arkadaşlarına göre biraz daha diri göründüler. Amertey'i de ön libero pozisyonunda iyi oynadı.

Trabzonspor ise sağ kanatta Visca sol kanatta Trezeguet ile karşılaşmaya başladı özellikle karşılaşmanın ilk yarısında bu iki isimde oldukça etkili oldular.

İlk yarıda atak geliştiren gole daha çok yaklaşan Trabzonspor olmasına rağmen rakip kalede aradığı golü bir türlü bulamadılar. Onuachu'nun Trabzonspor için ne kadar değerli bir golcü olduğunu bir kere daha görmüş olduk.

Maçın en önemli kırılma anlarında yine genç Semih sahneye çıktı. İlk yarının son dakikalarında ceza sahasının dışından sol ayağıyla kaleci Uğurcan çakırı avlayarak harika bir gol atarak takımının soyunma odasına önde girmesini sağladı.

Karşılaşmanın ikinci yarısında da şapkadan tavşan çıkarırcasına üç Trabzonsporlu oyuncuyu geçerek topu ağlara gönderdi ve takımını iyice rahatlattı. Bu dakikadan sonra rakip kalede Visca ve Trezeguet etkili olmaya çalışan Bordo Mavililer aradığı golü bulamayınca Beşiktaş sahadan galip ayrıldı.

Beşiktaş kendi adına çok önemli bir galibiyet alırken, Trabzonspor son 4 karşılaşmadan da mağlup ayrıldı ve sıkıntılı günler geçirmeye devam edecek gibi görünüyor.

title