Haberler

Galatasaray Güle Oynaya

Eren Karadaş

Eren Karadaş

23.01.2024 08:07

Süper Ligde liderlik mücadelesi kıyasıya devam ediyor. Haftaya Galatasaray'ın 2 puan önünde giren Fenerbahçe sahasında konuk ettiği Samsunspor'la 1-1 berabere kalarak adeta altın değerinde 2 puan bırakmış oldu.

Maç öncesi İstanbul'dan gelen beraberlik haberi Galatasaraylı futbolculara doping oldu adeta.

Trabzonspor deplasmanın da sahaya Zaha'yı santrafor, Barış Alper'i sağ kanatta ve Kaan Ayhan'ı sol bekte kullanan Okan Buruk çok doğru bir kadroyla başladı. Oyuna oldukça istekli ve coşkulu başladı Galatasaray. Özellikler Barış Alper Yılmaz'ın sağ kanattan getirdiği toplarla rakip kalede etkili oldular.

Abdullah Avcı Şaşırttı

Haftalardır topu rakibine bırakarak oynayan Trabzonspor, Galatasaray'a karşı oynaması gereken oyunu oynamayarak diş diş mücadele etmeye çalışırken rakibinin ekmeğine adeta yağ sürdü. Trabzonspor'da çalım atan, oyuncu eksilten, hızlı koşan bir tane oyuncu göremedim sahada. Trabzonspor'u ateşleyecek saha içinde skora isyan edecek tek bir isim Mendy vardı. Arkadaşlarının açığını kapamak için canını dişine takıyor kendini parçalıyordu. Hal böyleyken Abdulkadir Ömür ve Umut Bozok'un kadro dışı kalmasına da kimse anlam veremedi.

Zaha Kalitesi

Bu sezon inişli çıkışlı bir grafik sergilemiş olsa da Zaha Trabzonspor maçında ne kadar kaliteli bir oyuncu olduğunu gösterdi. Maç boyunca çok istekli ve hareketli bir görüntü sergiledi. Trabzon deplasmanında gol perdesini de açan isim oldu. 61 dakika da düzgün bir vuruşla takımı ve kendi adına ikinci golü de attıktan sonra 64. dakikada bir de asist yaptı. Okan Buruk Geçen sezon deplasmanda Fenerbahçe'ye karşı İcard'nin yerine ileri uçta Barış Alper Yılmaz'ı kullanıp farklı galibiyet almışı. Trabzon deplasmanında da ileri uçta Zaha'ya forma şansı veren Okan Buruk galibiyetin baş mimarlarından olmuştur.

Zirvede puanlar eşitlen di

Fenerbahçe'nin beraber kalarak 2 puan kaybettiği haftada deplasmanda aldığı farklı bir galibiyetle zirvede puanlar eşit duruma geldi. 54 puanı bulunan iki takımdan Fenerbahçe averajla lider durumdayken Galatasaray haftayı ikinci sırada tamamladı.

title