Haberler

Fenerbahçe'de her şey yolunda

Eren Karadaş

Eren Karadaş

18.01.2024 03:06

Süper Ligde lider durumda bulunan Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupasında TFF 1. Lig'de zor günler geçiren Adanaspor'u konuk etti. Turun favorisi Fenerbahçe rakibini 6-0'lık skorla geçerken Adanaspor'da formalite maçı oynamaya geldiğini maç boyunca her hallerinden belli oluyordu. Süper Ligde lider durumunda bulunan Fenerbahçe'yi yeni büyük bir sürprize imza atalım, kendimizi gösterelim, gündeme gelelim gibi bir dertleri yoktu maç bitsin gidelim derdindeydi futbolcular.

Zayıf rakibi karşısında takımda büyük bir rotasyon yapmış İsmail Kartal. Uzun zaman sonra sakatlıktan kurtulan Lincoln Henrique, Yeni transferlerden Bonnucci ve Krunic'in yanı sıra uzun süredir formaya hasret kalan Mert Hakan Yandaş ve Emre Mor gibi isimler karşılaşmaya 11'de başladılar. Maçın başında itibaren rakip kale önünde oyun kuran Fenerbahçe aradığı golü karşılaşmanın 30 dakikasında Lincoln'un kendine has vuruşuyla attığı golle takımını öne geçirdi. Bu golden sonra rakibin direnci daha da düştü ve artık antreman havasına dönmüştü diyebilirim.

Fenerbahçe golcü oyuncusu Michy Batshuayi'nin üst üstte attığı 4 golle skoru 5-0'a getirirken son sözü Fenerbahçe'de kalıp kalmayacağı tartışma konusu olan Mert Hakan Yandaş söyledi ve 6-0'lık skorla Adanaspor engelini aşan Fenerbahçe kupada son 16 turuna kalmış oldu.

Dün akşam oynanan oyunda takım oyununu değerlendirmek yerine bireysel performansları değerlendirmenin daha doğru olacağını düşünüyorum.

Michy Batshuayi, Belçikalı golcü Süper Ligde istediği kadar süre alamasa da oynadığı her karşılaşmada takımına büyük katkı sağlıyor ve üzerine koyarak yükselen bir form grafiği sergiliyor. 3 kulvarda mücadele eden Fenerbahçe'nin en önemli gol silahlarından biri olacaktır ve daha fazla süre alacaktır.

Lincoln Henrique, yaşadığı ağır sakatlıktan sahalara tekrardan döndü. Dün oynadığı oyun attığı gol ve yaptığı asistle sol kanatta bende buradayım mesajı verdi adeta İsmail Kartal'a.

Dün maç boyunca gözler yeni isimlerdeydi Bonucci için çok fazla söze gerek yok Dünya çapında bir oyuncu kariyeri ve başarısı ortada zaten. Krunic ise bildiğimiz bir oyuncu hata yapmada eksiksiz oynadı Fred'le birlikte iyi bir ikili olacak güçlü orta saha hattına daha da güç katacak gibi duruyor.

Avrupa Konferns Liginde gruptan lider çıkmış, sezonun ilk yarısını lider tamamlayan ve hâlâ liderlik koltuğunda oturan, Ziraat Türkiye Kupasında tur atlayan Fenerbahçe'de her şey yolunda...

title