Haberler

Bu Kadroyla Bu Kadar

Eren Karadaş

Eren Karadaş

21.01.2024 08:43

Süper Ligin 21'inci haftasında ligde kötü günler geçiren kümeye düşme potasında bulunan Pendik spor, Beşiktaş'ı konuk etti. Siyah Beyazlılar bir diğer İstanbul ekibi Pendik spora hiç beklemediği 4-0'lık bir skorla mağlup oldu ve böylelikle yeni Teknik Direktör Santos da Beşiktaş'ta ilk yenilgisini almış oldu.

Sezon başından beri söylediğim gibi Beşiktaş'ta o kadar kötü bir kadro kuruldu ki takımın başına kim getirildiyse (Şenol Güneş, Burak Yılmaz, Rıza Çalımbay ve Serdar Topraktepe başarılı olamadı. Son olarak Fernando Santosta bu isimler arasına adını yazdıracak gibi gözüküyor.

Oynadığı son üç resmi karşılaşmada kalesini gole kapatan Beşiktaş, Siltaş Yapı Pendik spor karşısında eski oyuncusu Umut Nayır'ın ilk dakikalarda attığı gole engel olamadı ve henüz 4. dakikada geriye düştü. Yediği golden sonra Beşiktaş'ın bir reaksiyon gösterip tepki vereceğini düşünsekte pekte öyle olmadı pozisyona bile girmekte zorlanan bir Beşiktaş izledik.

Savunma hattını geride kuran, orta sahada dağınık bir görüntü sergileyen, forvette hiç bir varlık gösteremeyen Beşiktaş'ta son vuruşları yapacak etkili isim yoktu sahada. Cenk Tosun hiç yoktu desek yeridir.

İkinci yarıda Demir Ege'nin yerine Rachid Ghezzal'ı oyuna alarak 4-2-3-1'e dönen Siyah Beyazlılar orta alanı iyice zayıflatıyordu. Ev sahibi Pendik spor ise her topta Beşiktaş kalesine iniyor rakip kalede gole yaklaşan taraf oluyordu. Cenk Tosunve Semih Kılıçsoy'u kenara alıp Jackson Muleka ve Ante Rebic oyuna girmesinde sonra sol kanada hareketlilik gelse de Pendik spor art arda 2 gol bularak karşılaşmanın 74. dakikasında skoru 3-0'a getirip maçı bitiriyordu adete.

Üstüne bir gol daha yiyerek sahadan 4-0 yenik ayrılıyordu.

Sezon başında oldukça vasat bir kadro kuran, yabancı oyuncu alacağız diye transfer yapmak için yapılan transferlerle bu skorlar doğrusu benim için sürpriz olmadı.

Bir parantezde Pendik spor yönetimi ve Teknik Direktörü İvo Vieira'ya açmak istiyorum. Ligin ilk yarısını 19. sırada tamamladıktan sonra devre arasında Kayserispor'un başarılı golcüsü Mame Thiam'ı, Fenerbahçe'den Umut Nayir kadrosuna katarak ligde kalma adına büyük adımlar attılar. Beşiktaş'a karşısına Thiam, Umut Nayir, Erencan ve Halil Akpunarla 4 forvetiyle başlayarak büyük bir cesaret örneği sergiledi. Maçtan önce büyük risk olarak gözüksek de maçtan sonra ne kadar doğru bir karar aldığını gördük.

title