Haberler

Böyle Derbi Görülmedi

Eren Karadaş

Eren Karadaş

26.12.2023 09:33

Haftalardır sonucunu merakla beklediğimiz, yere göğe koyamadığımız, Dünya derbisi diye adlandırdığımız Fenerbahçe, Galatasaray derbisi neredeyse kaleyi bulan şut olmadan sıfır pozisyonla tamamlandı.

Ligde aynı puanda ilk iki sırayı paylaşan ve rakiplerine oldukça puan farkı atan iki ezeli rakip derbide ortaya koydukları oyunla kelimenin tam anlamıyla taraftarlarını ve futbol severleri hayal kırıklığına uğrattı diyebilirim.

Maçın ilk yarısında takımlar neredeyse kaleye gidemedi kaleye gitmekten ziyada futbol adına olumlu hiçbir şey yapmadılar. Sürekli duran oyunda taç atışları, fauller, yere yatan oyuncuların yerden kalkmayışı, pas hatalarıyla dolu bir ilk yarı izledik.

İsmail Kartal oyun oynamak yerine rakibi oynatmamayı tercih etti. Fred'in yokluğunda ortasahada tercihini Crespo'dan yana kullandı. Crespo'nun yanına Szymanski'yi koyup, İrfan Can Kahveci'yi forvet arkası gibi oynatarak. İlk yarıda orta sahanın üstünlüğünü rakibe bıraktı. Torreira ve Kerem Demirbay orta sahanın üstünlüğünü aldı da diyebiliriz. Bana göre ilk yarının en başarılı ismi sol bekte görev yapan Barış Alper Yılmaz'dı. Kendi mevki olmamasına rağmen savunma anlamında hatasız oynayan ve sık sık atağa çıkma isteğiyle ön plana çıkan isim oldu.

İsmail Kartal ikinci yarıya Cengiz-İsmail değişikliği yaparak başladı. Bu değişiklikten sonra İrfan Can Kahvecinin Kanada geçmesiyle Fenerbahçe kendine geldi ve atak yapmaya başladı.

Teknik direktörlerin, oyuncuların ve özellikle maçın hakemi Arka Kardeş'lerin beraberliği kabul ettiği tattı tuzu olmayan bir Dünya derbisini geride bıraktık. Ekranları başındaki izleyiciler ve maça gelen taraftarlar haricinde herkesin istediği gibi bir sorun oldu ve karşılaşma pozisyonsuz bir şekilde sona erdi.

Maç'ın kazananı yoktu ama kârlı taraf ezeli rakibinden deplasmanda bir puan alan Galatasaray oldu.

3 gün sonra Süper kupa mücadelesinde karşı karşıya gelecek iki ezeli rakip o karşılaşmada nasıl bir oyun ortaya koyacaklar merak ediyorum doğrusu.

title