Haberler

Beşiktaş'ta Kötü Gidiş Devam Ediyor

Eren Karadaş

Eren Karadaş

07.01.2024 05:23

Beşiktaş kâbus dolu günler yaşamaya devam ediyor. Kendi sahaları Tüpraş Stadyumu'nda Kasımpaşa'ya karşı bir yeniği daha aldılar. İlk yarıda oyunu kontrol altına alamadı ve hücumda hiçbir etkinlik gösteremediler. Sezon başında orta sahada Hadziahmetovic, Gedson ve Salih fizik açıdan en güçlü bölge olarak dikkat çekiyordu. Kasımpaşa karşısında gördük ki bu üçlü çok büyük düşük içinde. Sezonun başındaki Gedson'dan eser yoktu diyebiliriz. Orta sahadaki bu düşüş ileride hücum oyuncularıyla bağlantısını kuramadı.

İlk yarıda Da Costa'nın mükemmel golüyle Kasımpaşa deplasmanda öne geçmesine rağmen üstünlüğünü koruyamadı ilk yarının uzatma dakikalarında genç Semih sahneye çıktı. Oldukça zor pozisyonda dünyadaki usta santraforlar kalitesinde bir gole imza attı ve Beşiktaş'ın soyunma odasına umutlu gitmesini sağladı.

Beşiktaş ikinci yarıya hareketli ve etkili başladı. Oyunu kontrol altına almayı başardı. Ama Beşiktaş teknik sorumlusu Serdar Topraktepe yaptığı değişikliklerle kaçınılmaz sona zemin hazırladı. Karşılaşmanın 60. dakikasında Jackson Muleka ve Salih Uçan kenarı alıp henüz hazır olmayan Cenk Tosun ve Rachid Ghezzal'ı saha sürdü. Bu değişikliklerden sonra Kasımpaşa istediği ortamı yakaladı.

Orta sahada oyun hakimiyetini eline alan Kasımpaşa 3 dakika içerisinde golcüsü Da Costa'nın ayağında iki gol buldu ve skoru bir anda 3-1'e getirmeyi başardı. Da Costa deplasmanda Hat-trick yaparak sahanın yıldızı oldu.

Beşiktaş sezona Şenol Güneş yönetiminde şampiyonluk parolasıyla girmiş ancak ilerleyen haftalarda hem Süper Ligde hem de Avrupa'da alınan başarısız sonuçların ardından Güneşle yollarını ayırmış daha sonra sırasıyla Burak Yılmaz, Rıza Çalımbay ve son olarak takımın başında Kasımpaşa karşısında sahaya çıkan isim Serdar Topraktepe oldu. Ligde henüz 18 hafta tamamlanmışken 4 teknik direktör değiştirirsen bu sonuç kaçınılmaz olur.

Bu sezon beklentilerin altında kalan Beşiktaş'ı oldukça zorlu günler bekliyor diyebiliriz. Siyah Beyazlılarda çok iyi bir Teknik Direktöre ve en az beş çok iyi futbolcuya da ihtiyacı var.

title