Haberler

Beşiktaş Nefes Aldı

Eren Karadaş

Eren Karadaş

10.01.2024 02:49

Beşiktaş sezona Şenol Güneş yönetiminde şampiyonluk parolasıyla girmiş ancak Süper Ligde ve Avrupa Kupalarında aldığı başarısız sonuçların ardından görevine son verilmişti. Şenol hocanın görevden ayrılışının ardından takımın başına yardımcı antrenör Burak Yılmaz geçmiş bu serüven sadece 6 maç sürmüştü. Burak Yılmaz'da aldığı başarısız sonuçların ardından görevi bırakmış yerine takımı daha yakından tanıyan Rıca Çalımbay getirilmişti.

Rıza Çalımbay yönetiminde 7 karşılaşmaya çıkan Kara Kartal 3 galibiyet, 3 mağlubiyet ve 1 beraberlik alarak 10 puan toplamış ve bu süreçte Avrupa Kupalarından da elenerek yollar ayrılmıştı. Daha sezonun ilk yarısında 3 hoca değiştirdikten sonra ince eleyip sık dokuyan Beşiktaş yönetimi bu süreçte takımı teknik sorumlu Serdar Toraktepe'ye emanet etmiş ve Teknik Direktör arayışlarına başlamıştı.

Beşiktaş sonunda aradığı Teknik Direktör'ü buldu. Kariyerinde önemli kupalar kaldırmış, disiplinli, takım menfaatlerini ön planda tutan, başarılı bir Fernando Manuel Fernandes da Costa Santos. Beşiktaş'a imza atar atmaz da ayağının tozuyla Rize depolamanda yeni takımını tribünlerde izledi.

Yeni Teknik Direktör'ün gelişi takımın üzerinde etki yarattığını daha ilk karşılaşmada gördük diyebiliriz. Lig boyunca yapmadıkları her şeyi zorlu deplasmanda yaptılar adeta.

Çok koştular, mücadele ettiler, defansta siper oldular her biri kendilerini daha fazla göstermek için çırpındılar. Dün akşam maç boyunca üstün bir oyun ortaya koydular ve 4-0'lık net bir skor alarak yeni hocalarına hoş geldin dediler.


PARLAYAN YILDIZ GENÇ SEMİH

Yıllar önce nöbetçi golcü diye adlandırdığımız Fenerbahçeli genç Semih Şentürk'ten sonra yeni "Genç Semih" küllerinden doğuyor, sahada parıl parıl parlıyor. Koşuyor, çalım atıyor, gol atıyor. Üç maçtır attığı bir birinden şık gollerle Beşiktaş taraftarının gönlünde taht kurarken rakip takım taraftarları tarafından da sevilen bir isim haline geliyor.

Öncelikle forma şansı verdiği için Serdar Topraktepe'ye Türk futboluna böyle bir yıldız kazandırdığı için teşekkürü borç bilirim. Teşekkür ederim.

title