Haberler

Barış Alper Yılmaz Galatasaray Yıkılmaz

Eren Karadaş

Eren Karadaş

11.02.2024 01:38

Bu sezon içerde dışarıda oldukça etkili performans sağlayan ve bunu skora da yansıtan Galatasaray kendi sahasında sürpriz yapma potansiyeli yüksek olan RAMS Başakşehir'i konuk etti. Kağıt üzerinde zor bir maç olması bekleniyordu ancak maçın hikayesi öyle olmadı.

Galatasaray bu sezonun en iyi ilk yarılarından birini oynayarak adeta rakibine nefes aldırmadı. Okan Buruk'un öğrencileri Kapanan savunma karşısında çok fazla pozisyon bulmasa da yaptığı pres karşısında rakibini hataya zorlayarak Barış Alper Yılmaz'ın harika golüyle öne geçti. Bu golden sonra rakip alanda temposunu iyice arttırdı ve Mertens'in ayağından bulduğu golle 2-0'a getirerek maçı kopardı.

Sarı kırmızılılarda bu sezon iyi bir çıkış yakalayan Barış Alper Yılmaz sol kanatta yine harikalar yarattı. Kaleye sırtı dönük pozisyonda rakibinin markajında kurtulup attığı golle şapkadan tavşan çıkardı. Hem savunmada hem ileride etkili oynadı.

Orta sahada Kerem Demirbay ile Torreira, defansta Kaan Ayhan, Sanchez ve Sarı kırmızılıların genç parlayan yıldızı Barış Alper Yılmaz dün gecenin starlarıydı. Çok koştular, çok çalıştılar, çok mücadele ettiler.

Galatasaray da sezon başında skor yükünü İcardi ve Kerem Aktürkoğlu yüklenirken son haftalarda İcardi'nin idman ve maç eksikliğinden, Kerem Aktürkoğlu'nun ise hem duygusal hem de fiziksel düşüşünden dolayı hücum gücünü oldukça olumsuz etkiliyor.

RAMS Başakşehir'e de bir parantez açmak istiyorum. Sezon başında istediği sonuçlar alamayan ancak takımın başına Çağdaş Atan'ın gelmesiyle yükselişe geçen bir takım haline geldiler. Son haftalarda özellikle golcü futbolcuları Piatek'in attığı gollerle üst sıralar tırmandılar. Ligde üçüncülük için en önemli adaylardan biri haline geldiler.

Aldığı galibiyetle şampiyonluk yolunda önemli bir 3 puanı daha hanesine yazdıran Galatasaray maç fazlasıyla ezeli rakibi Fenerbahçe'nin 3 puan önünde liderlik koltuğuna oturmuş durumda. Lig'de makas daralıyor iki takımda kazanmaya devam ediyor oldukça keyifli haftalar bizi bekliyor.

title