Haberler

Avrupa'nın Lideri

Eren Karadaş

Eren Karadaş

15.12.2023 09:39

Final hayaliyle yola çıktığımız Avrupa Konferans Ligin'de ilk aşamayı başarılı bir şekilde atlatarak grubu lider tamamladık ve doğrudan son 16 turuna kaldık.

Konferans liginde oynadığımız son 2 karşılaşmada mağlup ayrılarak liderliği zora sokmuş olsak ta dün gece oynanan karşılaşmada liderliği ne kadar hak ettiğimizi bir kere daha gördük. Kazanmamızın ötesinde fark yapmamız gereken bir 90 dakika vardı önümüzde ve bu bilinçle sahaya çıktık. Karşılaşmanın ilk dakikasından son dakikasına kadar üstün oyunumuzu sürdürdük ve istediğimiz sonucu alarak Avrupa Konferans Liginde'ki ilk amacımız olan grubu lider bitirmeyi başardık Fenerbahçe'mizin bir birinde usta ayakları (Fred, Tadic, Szymanski, Ferdi, İrfan Can Kahveci, Dzeko) sahaya ağırlıklarını koyunca Fenerbahçe'nin ne kadar etkili bir oyun ortaya koyabileceğini bir kere daha göstermiş oldular.

Karşılaşmanın ilk yarısında Szmanski, Dzeko, Osayi'nin altı pas içinden kaçırdıkları gol olsa karşılaşma tarihi farkla bitebilirdi. Rakip kaleyi abluka altına almamıza rağmen golü ilk yarının sonlarına doğru Lig'de, Avrupa'da ve Milli maç demeden her maçta mükemmel bir oyun ortaya koyan Ferdi Kadıoğlu'nun ayağından bulduk. Tadic'ten aldığı pasla rakip savunma oyuncularını çalıma dizen ve oldukça şık bir vuruşla takımımızı öne geçiren Ferdi dün gece yine harikalar yarattı.

İlk yarıda sayısız gol pozisyonu kaçırarak rakiplerimize yaptığımız cömertliği ikinci yarıda yapmadık. İlerleyen yaşına rağmen sahada adım atmadık yer bırakmayan Dzeko ikinci yarının hemen başında kazandırdığı penaltı ve sonrasında attığı 2 golle takımımızın averajla grupta lider çıkmasına büyük katkı sağladı. Grup kuraları çekildiğinde favori olduğumuz grubu lider bitirdik ve artık hedefe iyice odaklandık. Avrupa Konferans liginde Fenerbahçe'mize rakip olacak takım sayısı çok az. Ciddi sakatlıklar yaşanmaz ise biraz da kura şansı olursa yolun sonu hayallerimizdeki final olur.

title