Haberler

İsmimiz, kaderimizi etkiliyor

Didar Üstün

Didar Üstün

Sunucu-Moderatör
12.02.2021 01:35

"İsim Kaderini Nasıl Etkiliyor" ve "Bebeğin ismi" kitaplarının Araştırmacı Yazarı ve İsim Uzmanı Şira Mercan ile isim enerjileri ve isimlerimizin hayatlarımızı nasıl etkilediğini konusundaki detayları konuştuk!

1- İsim konusunda çok değerli bilgiler veriyorsunuz. Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

Elbette. 1979 Kırcaali doğumluyum. 89 göçü ile Türkiye'ye gelen göçmen bir ailenin çocuğuyum. Hayatımda "isim" konusunda hatırladığım ilk deneyim 1985 yılında Türk isimlerinin Bulgar ismi olarak değiştirilme zorunluluğu ve hayatımın bir döneminde Martina ismi ile yaşamış olmamdır. Türkiye'ye geldiğimizde ise ailemin "özgür" soy adını seçmesinde ciddi bir payım oldu. 10 yaşındaki bir çocuk için büyük başarı. Ama hayatımın en büyük hatalarından biri diyelim. Sonraları çok yıllar sonra isimler konusunu araştırırken öğrendim ki soyadımızdaki o harfler ( ö,z,g,ü) bizim canımıza okumuş yıllarca. İletişim Fakültesi mezunuyum. Ama mesleğimi yapmıyorum. Kalbinin sesini dinlemiş ve hayatını ruhuna göre yeniden şekillendirmeyi göze almış gözü kara olanlardanım. 2007 yılından beri spiritüel hayat içindeki öğretileri ile yolculuğumu devam ettiriyorum. Çok eğitim aldım, çok okudum. Tasavvuf ve Hakikat ilimleri ile hemhal oluyorum. Hayatı ve varoluşu sorgulamayı, tefekkür etmeyi seviyorum. 2012 yılında ilk kitabımı yayınladım. Tabii evvelinde 2011 yılının sonunda ismimi Şira Mercan olarak değiştirdim. Kitabımın ismi de "ismin kaderini nasıl etkiliyor" oldu. Ve evet ismim değişince Kaderim değişti. Kitaptan sonra yüzlerce insana Danışmanlık hizmeti verdim. Kitapta yayınladığım bilgilerin bolca teyidini alma şansım oldu. Birebir yaşam deneyimlerinden çok şey öğrendim. Sanırım bu kısım ikinci sorunun cevabı Dolayısıyla orada açıklayayım. 2. kitabım 2018 yılında yayınlandı "Bebeğin ismi".

Evliyim ve 3 çocuk annesiyim.

Özet olarak Hayy'dan geldim Hû'ya gidiyorum. Hepimiz gibi.

2- İsimler kişiliğimizi, kaderimizi nasıl etkiliyor?

Aslında bir ismin kişiyi nasıl etkilediğini anlamak için Kainattaki bütün yaratılış sırrını Tefekkür etmek gerekiyor. Bizim birbirimizden bağımsız olarak gördüğümüz her enerji birbirlerine bağlıdır. Alemler yaratılırken önce harfler Zuhur etti der Hz. Pir Muhyiddin İbni Arabi.

" Bizler bir zamanlar yüksek harfler dik ve yeryüzüne indik. Kainatta şahit olunan her şey insana gönderilmiş bir mektuptur." Muhiddin-i İbni Arabi

Günümüzde kuantum Fiziği de bu enerji boyutunu açıklamaya çalışır. Ses yoluyla açığa çıkan frekanslar bir titreşim yayar. Ve o da adeta vücutlanır. Yani yaratılır. Atalarımız bir şeyi 40 kere söylersen olur der. Iyi şeyler söyle iyi olsun denir. E böyle olunca bizim ismimiz de en özel şeyimiz. O bizi tanımlayan kelime kim olduğumuzun bir etiketi. Hali ile ismimiz nasıl bir enerji kodu ise O her tekrar edilişinin de o enerjinin frekansı hayatımızda kuvvetlenir. Mesela benim ismimi örnek vereyim Mercan. Doğduğumda bana verilen ve 31 yaşına kadar taşıdığım tek isim aradaki Martina isimini saymazsak. Mercan isminde canlılık enerjisi vardır Ancak bu canlılık enerjisi gizli olan alandadır yani okyanusların denizlerin altında içinde gizli olan bir canlı dünyasıdır Mercanlar. Onlar da bir anaçlık kapsayıcılık ve deniz âlemindeki canlılara ev olma özelliği vardır. Ancak gizlidir göz önünde değildir. İşte bu ismi taşıdığım dönemde Ben de böyleydim. Ben de iç Alemlerine dönük, merhametli sevgi dolu ancak kendini ön plana çıkarma konusunda başarısız. Sonra Şira ismi bana ilham oldu onu aldım kabul ettim. Bu bir yıldızın adıdır ve kur'an-ı Kerim'de geçer Necm suresi 49. Sirius Yıldızı'nın adıdır Şira. Ve Benim çocukluğumdan beri Yıldızları çok seviyor oluşumun bir tesadüf olmadığını bilerek bu isimle adeta bütünleşmem sonucunda hayatıma girmiştir. Ve sonuç da Şira'nın etkisi gibi bir yıldız gibi parlamak ve görülür hale gelmek üzere bir enerji açığa çıkardı. Ancak Şira yıldızı belli dönemlerde gökyüzünde görünmez. Benim hayatım da öyledir. Harfler açısından bakınca ise Mercan N harfi ile bittiği için kapalı enerjili ve içine dönük Şira a harfi ile bittiği için Atılgan ve Lider enerjilidir. Bu isimlerin bütün özelliklerini bizzat Kaderimde yaşadım. Siz de Kendi adınızı bu şekilde gözlemleyebilirsiniz.

3- Çocuklarımıza isim vermeden önce nelere dikkat etmek gerekir? Ve özellikle hangi harfler dikkate alınmalı?

Çocuklar konusu benim için ayrı önemli. Özellikle dünyaya yeni gelecek olan canlıların doğru bir şekilde isimlendirilmesinde çok önem veriyorum. O yüzden bebeğin ismi kitabını yazdım. Kitabımda da YouTube videolarında da sıkça anlatmaya çalıştığım konu seçeceğimiz ismin Öncelikle iyi bir anlamı olması gerektiğidir. Bu iyi anlamı destekleyecek iyi harfleri de seçmek ayrı bir önem taşımaktadır. Kitabımda tüm harfleri tek tek sayfa sayfa açıkladım her birinin farklı Enerjileri ve etkileri var. Güzel anlam ve doğru harfler çok önemlidir kabul ediyorum ve bunu tavsiye ediyorum. Ancak bunların hepsini kapsayan daha üst bir prensip var o da seçeceğiniz ismi kalbiniz onaylamalı. Içinize sinmeyen Bir ismi sadece anlamı ya da harfleri için kesinlikle tercih etmemelisiniz. Dünyaya gelecek olan her ruhun taşıyabileceği isimleri manevi aleminde bellidir. Bu Isimlerden onun yolculuğuna en uygun olanı bebeğe en yakın olan kişi anne ve babası hisseder. Buna Sezgi diyelim. Bence Sezgi çok kıymetli bir pusuladır. Ruh âleminden bilgi toplama yöntemidir. Akıl çok fazla devreye girdiğinde insanlar sezgilerini ayırt edemez ve başkalarına danışma ihtiyacı duyar. Bana danışanları ise Ben her zaman belli bir noktaya kadar bilgi ile destekler ve onlara kalplerinin sesine kulak vermeleri için rehberlik ederim. Kararı veren kişi ben değil onlar olmalıdır böylece bir ömür boyunca o isimle memnuniyet içinde bir yolculuk sürdürürler. Harflere gelince özellikle ö,ü,ğ,y,ç zor olduğunu gördüm. Şu harflerden seçin bunlardan seçmeyin demek Pek doğru olmaz Çünkü herkesin soyadında farklı ve enerji vardır Bunu da göz önünde bulundurmak gerekir. Örnek veriyorum sesli harf olarak soyadında sadece E harfini görüyorsak o zaman isim de E harfini pek tercih etmemeliyiz. Bunu dengelemek için a,o, u gibi harfleri kullanmalıyız. Her zaman için en Atılgan harf A'dır. Alfabenin ilk harfi olması tesadüf değildir. S harfi ve Ş harfi ün getirir. K harfi kariyer başarısı ile ilgilidir. L harfi kabiliyetler ile yeteneklerle alakalı iken b&p harfleri lüks ve iyi yaşamla alakalıdır. Bu şekilde özet birer kelime dışında Her harfini daha zengin pek çok özelliği de yine kitabımda irdelediğim Bir konuydu. Tabii bunlar kanun değil Siz Eğer bir isimle Kendinizi çok iyi hissediyorsanız bu ismi için de zor harfleri olsa bile o ismi çocuğunuza verebilirsiniz. Çünkü o zorluklar bile bizi çok büyütür ve Belki de sıradan bir hayat sürecek birine göre çok daha büyük işler yapabiliriz. Ama bunun gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini biraz fıtrat biraz eğitim biraz çevre ve aile desteği ile görebiliriz.

4- Hangi harfler hayatımızın hangi alanlarında özellikler yaratabiliyor?

Bu konunun bir kısmını Bir önceki soru cevaplamışım, bütün Harflerin olduğu bir listemiz var Onu da bu sorunun altına ekleyeyim bir şekilde paylaşmak isterseniz her harfin bir anahtar kelimesini görmüş olalım.

5- Aile büyüklerinin isimlerini çocuklara verilmesi ne kadar doğrudur?

Ben bunu çok doğru olmadığını düşünüyorum. Dedesi koruk erik yemiş torununun dişi kamaşmış atasözü hepimizin aklının bir köşesinde durur. Bizler atalarımızdan nasıl ki genetik mirasla bedensel özellikleri hastalıkları huyları devralıyorsak günahları veballeri sıkıntıları da devralıyor olabiliriz. Ismini taşırsak da taşımazsak da atalarımızdan aktarılan Her şeyden bir şekilde payımıza düşeni yaşıyoruz kabul. Bir sülalede o atının ismini taşıyan kişi ekstra ekstra gelen özellikleri üzerinde taşımış olur. Haliyle iyi olmayan aktarımlar varsa rahmetli atasının günahları ve veballeri kaldıysa bu torununun da yüzünün pek gülmemi ihtimali yüksektir. Bu benim tezimdi. Bu konuda pekçok bireysel geri dönüşle teyit alma şansım oldu. Evet filanca atımın ismini yarış taşıyorum ve ona çok benziyorum diyen çok oldu. Kaderim aynı onunki gibi yaşantılarımız çok benziyor çok acı çekmiş Ben de bir türlü kendime gelemiyorum diyende çok oldu. Her çocuğun yeni bir enerji ile isimlenmeye hakkı var. Çocuğunuza rahmetli bir aile büyüğünün ismini ya da erken ölmüş bir kardeş ya da yakının ismini sakın vermeyin. Ona mutlu bir hayat sürebileceği anlamı çok güzel harfleri de güçlü bir isim seçin ki ona karşı ilk görevinizi yerine getirmiş olun.

Hz Muhammed'in SAS hadis-i beni çok etkilemiştir. "Çocuklarınıza güzel isimler verin zira O isimler onların ahirette de isimleri olacaktır."

6- Kişiler isimlerinin eksik enerjilerini tespit edip, bunu dengelemek veya bir özelliğini yükseltmek için neler yapabilirler?

Yeni bir isim alabilirler. Mevcut isimlerinde bir sorun yoksa onun yanına bir isim ekleyebilirler. Ancak ciddi sıkıntıları varsa ölmüş bir yakınının ismini taşıyorlarsa ya da bir aile büyüğünün ismi onlara verildiyse ya da anlamı kötü bir isimleri varsa ya da anlamı güzel ama harfleri çok zor olan bir isimleri varsa o zaman bu ismi bırakıp yepyeni bir isimle hayata yeniden başlayabilirler. Seçecekleri ismin soyadları ile uyumlu olmasına o isimle kendilerini çok iyi hissetmelerine ve isim sayısı ile doğum tarihi sayılarının uyumlu olmasına dikkat etmelerini tavsiye ederim. Bazen isim değişikliğini gizli olarak yapmak yani mahlas bir isim kullanmak da kişiye gizli bir güç vereceği için yine hayatında iyileştirici yönde bir etki yapabilir. Ancak şunu unutmayalım isim değişikliği bir sihirli değnek değildir. Sadece ismi değişti diye hayatının Mükemmel olmasını kimse beklemesin. Çaba gayret çalışma ile belli bir noktaya kadar hayatınızı daha iyi hale getirebilirsiniz. Hiçbir şey yapmayıp sadece isminiz değişince her şeyin değişmesini bekliyorsanız o zaman Rüya görüyorsunuz demektir. NİYET Esastır Ancak o niyet için faaliyet göstermek zorundasınızdır. İsim için de böyle.

İsmimiz, kaderimizi etkiliyor
İsmimiz, kaderimizi etkiliyor
İsmimiz, kaderimizi etkiliyor
title