Haberler

Kozmetik ürünlerinin çocuklar için zararları nelerdir ?

Didar Üstün

Didar Üstün

Sunucu-Moderatör
14.12.2021 09:26

Çocukların makyaj merakına ilişkin ebeveynlerin merak ettiklerini Makyaj Sanatçısı Fatih Şahin ile konuştuk.

1. Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz ?

Ben Fatih Şahin. 1989, Bursa doğumluyum.2011 yılında makyaj eğitimleri alarak güzellik sektörüne adım attım. Makyaj sanatçısı kimliğiyle kozmetik sektöründe ünlü markaların Türkiye'nin ilk erkek kaş uzmanı olarak çalıştım. Bu süreçte Azerbaycan-Bakü'de makyaj trendleri eğitimleri ile devam ettim.. Türkiye'de ünlü markaların makyaj sanatçılarına doğru kaş şekillendirme teknikleri eğitimlerini verdim. Türkiye'nin dört bir yanını gezerek kaş ve makyaj workshop'ları vermeye devam ediyorum.

2. Çocuklar annelerini rol model alırlar. Makyaj yaparken de onu taklit etmek için makyaj malzemelerini kullanmak isterler. Peki Kozmetik ürünlerinin çocuklar için zararları nelerdir ?

Küçük çocukların özellikle büyüme döneminde rol model aldığı annesine özenerek makyaj malzemeleriyle oynama isteği çok sık rastlanan bir durumdur. Bu konuda annenin çocuklara yaklaşımı , tutumu ve sınırları çok önem arz eder. Eğer bu kozmetik ürünleri küçük çocuklar tarafından oyuncak olarak kullanılırsa ciltlerinde kızarıklık, sivilce ve alerjik reaksiyonlar gösterebilir.

3. Aileler çocuklarının Kozmetik Ürünleri kullanmayı istemesi konusunda nasıl davranmalıdırlar?

Küçük çocuklarınızı sağlığa zararlı makyaj malzemelerinden uzak tutmanız önemlidir. Çocuklarınıza, onların heveslerine ve hayal güçlerine zarar vermeden,oyuncak ve yapay makyaj malzeme setleri almak sizi bu durumdan kurtarabilir. Anne bu konuda kendi malzemelerini çocuğa tanıtarak bu malzemelerin yetişkin bireyler için olduğunu hassas bir şekilde söylemelidir.

4.Son olarak 2022 makyaj trendleri nelerdir ?

2021 yılında 1960' lar modası fırtınası dinlerken 1950'lerin etkisi yavaş yavaş kendisini göstermeye başladı. Kadınlar bir yıl önce olduğu gibi ışıltılı gözleri kullanmaya devam etmek istiyor. Göz kapaklarının çevresinde mücevherlerin, çoğunlukla incilerin olduğunu söyleyebilirim. Göz kapaklarına ve kaş kemiğine dayanan renkli eyeliner görünümüyle kadınlar göz makyajını ön plana çıkarıyor. Göz makyajında renkli kirpikler çarpıcı bir görünüm sunacak. Bolca maskara sürmeyi öneriyorum. Ciltler pürüzsüz tercih edilecek. Yüzün diğer bölgelerini oldukça sade bırakarak göze ve dudaklara dikkat çekmeye çalışılacak.Dudaklarda bordo ve şarap tonları yerini en çarpıcı en belirgin kırmızı tonlarına bırakacak. Parlak ruj ve parlatıcılar en vazgeçilmeziniz olacak. Kaşlara gelirsek eğer 2021 deki gibi kaş şekli doğal ve kalın modasını korumaya devam edecek.

title