Haberler

Floral desenlerin serüveni

Beyza Gemci

Beyza Gemci

Kurucu / Mirach Tekstil
16.08.2022 03:11

Her daim canlı ve neşeli bir kişiliğe sahip olanlara uygun vazgeçilmez bir desen: Floral Desenler.

Her dönemde -özellikle de 60'lı yıllarda- pek çok alanda rahatlıkla görebileceğimiz bir desen türüdür. Perdelerden, kilimlere, elbiselerden, eşarplara, masa örtülerine kadar pek çok alanda bu desene rastlayabiliriz.

Bu desenleri kullanarak daha canlı, dinamik, romantik bir enerji yakayabilirsiniz. Genel kombinde kullanmayı sevmediğiniz bir desense aksesualarda yer verebilirsiniz. Örneğin fularınızı, saatinizin kayışını, çanta aksesuarınızı, ayakkabı bağcığınızı bu desenden tercih edebilirsiniz. Hem minimal düzeyde olması nedeniyle sizi rahatsız etmeyecek hem de floral desenin o dinamik enerjisinden bir miktar da olsa faydalanmış olacaksınız. Bu deseni kullanırken dikkat etmeniz gereken bir diğer detay ise desende yer alan çiçeklerin ebatının bedeninizle doğru orantılı olmasıdır. Örneğin; kıvrımlı hatlara sahip bir yapıdaysanız kıvrımlı bölgelerinizde bu deseni kullanabilir ve desenin boyutuna da kullanılan bölgenin kapladığı alan oranında olmasına dikkat edilmelidir. Minyon bir yapıdaysanız çiçeklerin boyutunun daha küçük olması desenin sizinle bütünleşmesini sağlayacaktır, aksi halde kocaman detaylı çiçeklerin arasında sizin varlığınız farkedilmeyecektir. Eğer bu desenin size hiç uygun olmadığını düşünüyorsanız ajandanızda, kitap ayracınızda, telefon kılıfı ya da arka planınızda da kullanarak bu enerjiden yararlanabilirsiniz.

Aşağıdaki görsellerde floral desenli bazı kombinlere yer verdim. Bu kombinler size floral desenli parçaların kullanımı hakkında ipucu verebilir.

Floral desenler
Floral desenler
Floral desenler
Floral desenler
Floral desenler
Floral desenler
Floral desenler
Floral desenler
title