Haberler

Biz kimiz? Kimler ve neler için giyinmeliyiz?

Beyza Gemci

Beyza Gemci

Kurucu / Mirach Tekstil
19.05.2022 10:01

Birçok kişi kendini keşfetmenin ne demek olduğunu fark etmeden bir yaşam inşa ediyor. Kendini tanımak, kendi özünü görerek özüne uygun davranışlar içinde olmak gibi terimlere yabancı olarak ya da daha evvel işitmiş bile olsalar üzerine düşünmeye fırsat bulamayarak günlerini geçiriyor. Peki, siz bu terimleri daha önce duymuş ya da okumuş muydunuz? Bu sözcükler, cümleler sizin için ne anlam ifade ediyor? Size neyi, kimi ya da hangi anıları çağrıştırıyor? Sizde ne gibi hisler uyandırıyor? Daha önce bu sorulara maruz kalmadıysanız, üzerine bir süre düşünmenizi tavsiye ederim.

Kıyafetlerimizi seçerken tüm yaşamımızı ele alarak ihtiyaçlarımıza ve karakterimize uygun tercihlerde bulunmalıyız. Bu yüzden şu sorulara da kendi içimizde yanıtlar aramamız gerekiyor.

Önümüzde, hedefimizde nasıl planlarımız var?

Bu planları yaparken kendi mizacımızın ve kişisel özelliklerimizin farkında mıyız?

Bu özelliklerimiz gelecek planlarımızla ne derecede uyum sağlıyor?

Tüm bunları düşünerek mi bu kararları alıyoruz?

Yoksa hedeflerimizi belirleyip planlarımızı yaparken başkalarının bizden beklentilerine göre mi hareket ediyoruz?

Başkalarının bizden beklentileri aslında bizim arzuladığımız şeyin ta kendisi mi?

Bizi mutlu edecekler mi, edeceklerse ne derecede bir mutluluk elde edeceğiz?

Biz gerçekten "o" hedefimizdeki asıl kişi olmak istiyor muyuz?

Bunları düşünen asıl özne biz miyiz?

Esasında biz tam olarak kimiz, ne yapmak ve nasıl yaşamak istiyoruz?

Bu sorulara verdiğimiz yanıtlar ışığında yaptığımız tercihlerimiz sırasında ise güçlü ve zayıf taraflarımızın farkında olarak seçimlerimizi yine bu yönde dengelemeye çalışmalıyız. Örnek olarak kendinden emin görünmeye ihtiyacımız olabilir ancak kendimizden emin değilizdir. O zaman, alışveriş esnasında ya da gardırobumuzda bize bu gücü verecek yani kendimizden emin olma amacımızı gerçekleştirirken bize bu konuda katkı sağlayacak parçalar seçmeliyiz. Böylece eksik olan yönümüzü keşfetmiş, onu tamamlayabilmek adına kıyafetlerden destek almış olur ve eksik yönlerimizi dengelemiş oluruz. Kıyafetlerimiz bize bu gücü verir ve yaşamlarımıza büyük oranda dokunurlar. Yaşamlarımıza dokunabilmelerini sağlayabilmek için ise kilit nokta başkaları için değil sadece ve sadece kendimiz için giyinmektir.

Hayatımızın belirli dönemlerinde ise ihtiyaçlarımız ve hedeflerimiz değişebilir. Bu dönemlerde gardırobumuzu da bu ihtiyaçlar ve hedefler doğrultusunda dönüştürebiliriz. Tamamen yeni parçalar edinmektense, gardırobumuzda bulunan parçalarla bu amaçları ne oranda gerçekleştirmeye yardımcı olabileceğimize bakabiliriz. Zaten bunu elimizde olanlarla başarabiliyorsak yeni bir gardıroba ihtiyaç duymayabiliriz. Esasında buradaki amaç her sezonda değişen moda trendleriyle yeni parçalar edinerek kalabalık bir dolap elde etmek ve trendi kombinler yapmak değil; tam aksine bizi yansıtan hedeflerimize uyum gösteren temel bir koleksiyon oluşturmaktır. Oluşturduğumuz bu koleksiyonun içinde tam olarak kendimiz gibi ya da kendimizi yeniden doğmuş gibi iyi hissediyorsak o koleksiyona sizin için doğru koleksiyon diyebiliriz.

title