Haberler

Çok sayıda kuryenin aynı anda sipariş getirdiği adreste oturan işletmeci sessizliğini bozdu

Güncelleme:

İzmir'in Balçova ilçesinde bir kişi ayrıldığı kız arkadaşı Banu K.'nin adresine kapıda ödeme yöntemiyle çok sayıda yemek siparişi verdi. Kapıyı açan olmayınca kuryelerin evin önünde siparişleri teslim etmek ve ödeme için beklediği anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Adreste ailesiyle birlikte yaşayan tost büfesi işleten Hadi Küçükoğlu, çok sayıda sipariş gelmesine şaşırdığını belirterek yaşanan olayda kendine ait iş yerinden de adresine tost siparişi verildiğini söyledi.

İzmir'in Balçova ilçesinde bir kişinin intikam almak için ayrıldığı kız arkadaşı Banu K.'nin adresine kapıda ödeme yöntemiyle çok sayıda yemek siparişi gönderdiği ileri sürülen olayın ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Siparişlerin kuryeler tarafından getirildiği adreste Banu K. isimli kişinin oturmadığı belirlendi. Adreste ailesiyle birlikte yaşayan tost büfesi işleten 42 yaşındaki Hadi Küçükoğlu, çok sayıda sipariş gelmesine şaşırdığını belirtti. Küçükoğlu, yaşanan olayda kendine ait iş yerinden de adresine tost siparişi verildiğini dile getirdi.

Olay, dün saat 21.00 sıralarında Balçova ilçesi Onur Mahallesi Çimen Sokak'ta meydana geldi. İsmi öğrenilemeyen kişi, ayrıldığı kız arkadaşı Banu K.'nin adresine kapıda ödeme yöntemiyle çok sayıda yemek siparişi verdi. Kuryeler kısa sürede adrese ulaştı. Kapıyı açan olmayınca kuryeler, ödeme için beklemeye başladı. O anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Çok sayıda kuryenin aynı anda sipariş getirdiği adreste oturan işletmeci sessizliğini bozdu

"SİPARİŞLER SAAT 23.00'A KADAR GELMEYE DEVAM ETTİ"

Apartmanda oturan komşular ise durumu olay sırasında adreste olmayan tost büfesi işleten Hadi Küçükoğlu'na haber verdi. Eve gelen Küçükoğlu, siparişi teslim edip, ödeme almak için bekleyen kuryelere adreste Banu K. isimli biri olmadığını, kendisinin ailesiyle yaşadığı bilgisini verdi. Kuryeler ise iş yerlerine geri döndü. Küçükoğlu, siparişlerin saat 23.00'e kadar gelmeye devam ettiğini, kendi iş yerine döndüğünde ise yemek siparişi sisteminden kendi adresine de tost siparişi geldiğini söyledi.

Çok sayıda kuryenin aynı anda sipariş getirdiği adreste oturan işletmeci sessizliğini bozdu

"HERHALDE PİYANGO BİZE VURDU"

Konuyla ilgili DHA muhabirine konuşan Hadi Küçükoğlu, yaşadıklarını anlattı. Küçükoğlu, "O gün iş yerinde kendi siparişlerimizi yetiştirmeye çalışırken komşumuz arayıp, adrese aynı anda çok sayıda sipariş geldiğini ve ödeme için beklediklerini söyledi. Hemen evimin önüne gidip, adreste sipariş verilen 'Banu' isminde kimsenin yaşamadığını ve ailemle yaşadığımı söyledim. Kuryelere durumu açıklayıp, gönderdikçe geç saatlere kadar sipariş gelmeye devam etti. Daha önce İstanbul'da da buna benzer bir olayın yaşandığını görmüştüm. Sipariş veren kişinin 'Banu' adında ayrıldığı sevgilisinden intikam almak için gönderdiği söylenmiş ama adreste oturan biziz, bu adreste öyle biri yok ve tanımıyoruz. Rastgele bir adres seçmiş, o da evime denk gelmiş. Herhalde piyango bize vurmuş. Muhtemelen bunu yapan bot yazılım. İş yerine döndükten sonra sipariş ekranıma kendi evimin adresine tost sipariş geldi. Kapıda ödeme seçeneğini görüp, siparişi iptal ettim. Kabul etseydim, kurye arkadaşı kendi evime tost gönderecektim." dedi.

Çok sayıda kuryenin aynı anda sipariş getirdiği adreste oturan işletmeci sessizliğini bozduHadi Küçükoğlu

3 İLÇEDEN KURYE AKINI

Hadi Küçükoğlu, internetten verilen siparişler için kapıda ödeme seçeneği kaldırılmasını ve internetin ödemenin güvenli olduğunu belirtip, sadece kuryelerin mağdur olmadığını işletmecilerin de zarar gördüğünü dile getirdi. 3 ilçedeki çok sayıda işletmeden sipariş verildiğini dile getiren Küçükoğlu, "Gelen siparişlerin hepsi çöp oldu. Burada 60-70 kurye gördüm. Her kuryede neredeyse 3-4 sipariş vardı. Yemeğinden içeceğine birçok sipariş verilmiş. Balçova ve Narlıdere'nin yanı sıra sistem otomatik olarak Güzelyalı'dan, Konak'tan kurye ataması yapmış. Oradan da kuryeler gelmiş. Yani çok ciddi bir yoğunluk vardı. Aracı kurum durumla ilgili hızlıca reaksiyon alamadı" diye konuştu. Küçükoğlu, yaşanan olayla ilgili şikayetçi olmadığını belirtti.

Çok sayıda kuryenin aynı anda sipariş getirdiği adreste oturan işletmeci sessizliğini bozdu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yaşam

Cep Telefonu Balçova İzmir 3.Sayfa Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Galatasaray maçı ne zaman? Bu hafta Galatasaray kiminle oynuyor, GS maçı ne zaman, saat kaçta? Fenerbahçe maçı ne zaman? Bu hafta Fenerbahçe kiminle oynuyor, FB maçı ne zaman, saat kaçta? İstanbul hafta sonu yağmurlu mu? 4-5 Mayıs Cumartesi Pazar İstanbul yağmurlu mu? Beşiktaş Rizespor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Beşiktaş Rizespor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Halim Okta kimdir? Halim Okta hangi takımları çalıştırdı? Alex de Souza hangi takıma geliyor, Fenerbahçe'ye mi geliyor? Beşiktaş Rizespor maçı CANLI izle! 3 Mayıs BJK Rizespor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Gaddar 15. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Kara Ağaç Destanı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 3 Mayıs Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 3 Mayıs Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı?
500

Yorumlar (18)

İlker Ergünay:

Yemek sepeti bu konuda müşteriden gerçek isim ve bilgi almadan esnafi çok ciddi oranda zor durumda bırakıyor yemek siparişini müşteri veriyor kapıda ödeme olarak siz hazırlıyorsunuz arkasından müşteri vazgeçtim diyip iptal ediyor yada kapıyı açmıyor esnaf bu konuda çok mağdur bu konuyla ilgili devletin bir düzenleme getirmesi gerekiyor online kanallar resmen esnafın ortağı oldu kurye ve online kanal maliyetleri olarak direk siparişin %36 sini kesiyorlar esnaf bu konuda çaresiz

286
12
yanıtYanıtla
aygün:

esnafı zorla mı üye yapıyorlar yemeksepetine?

yanıt47
yanıt19
Fuat Gençoğlu:

aygün kardeş illa zorlama ile suç olmaz misal kimse zorla dolandırılmaz ama trndyol veya yemek sepeti gibi aracı firmalar ciddi komisyon almaya başladı yasal ayar gerekir diye kastedildi

yanıt36
yanıt6
kripto para:

trafik kazasi oluyor diye aracta surmesin kimse o esnaflara kac kere olmus her zaman olsa amenna sende hemn bi acitasyon

yanıt5
yanıt5
Snn Aksu:

Bunun da bir cezası bir yaptırımı olmalı yazık günah insanlar ekmek parası peşinde bazıları da bel altı peşinde

252
3
yanıtYanıtla
Berke Dagdeviren:

Olay cozuldu: kiz buna tost gondermis kapida odeme . buda sinirlenip elli tane yemek siparisi vermis kapida odeme. Bunu başka bir ülkede yapsan hapis yatarsın. Bizde haberlere çıkıp sırıtıp poz verirsin.

38
2
yanıtYanıtla
uCube :

Yemek sepeti kapıda ödeme olayını kaldırması lazım. Kesin yapan kişide ergen biridir. Bu twitch gibi canlı yayınlarda eskiden yapılırdı, onlardan öğrenmiş velet. ;))

27
1
yanıtYanıtla
Ahmet Uzturk:

kişilerin huzur ve sukununu bozmadan dava açılabilir,lokanta sahiplerine oluyor olan

13
0
yanıtYanıtla
Gokhan Y :

Siparis zaman cizelgesinde bi ayvalik tostu 340 lira yazmislar. Benim huzur ve sukunetim bozuldu simdi. Ben buna dava acabiliyor muyum?

yanıt4
yanıt1
Bilal Solmaz:

Burası Türkiye şaşırmamak lazım

6
4
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title