Haberler

IP TV ve kaçak yayın izleyenler şimdi yandı! Cezasını duyunca ekrandan uzaklaşacaklar

Güncelleme:

Ücretli dizi, film ya da maç izleme hizmeti veren platformların hizmetini kaçak olarak sunan mecralar bulunuyor. IP TV ve kaçak yayın izleyen kullanıcılar, 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile karşı karşıya kalabilir.

Dizi, film ya da maç izleme hizmeti veren yasal platformları kaçak bir şekilde sunan bazı mecralar bulunuyor. Uzmanlar, kaçak yayınların izlendiğinin tespiti halinde, hapis cezası ile karşı karşıya kalınabileceği konusunda uyarıyor.

ÜLKEYE ZARAR VERİYOR

TRT'nin haberine göre, genellikle ücretli dizi film ya da maç izleme hizmeti veren uygulamaların ve yasal olmayan platformların ülkeye ekonomik anlamda da büyük zararı var. Uzmanlar uyarıyor. Bu tür platformları kullanıyorsanız, adli bir soruşturmayla muhatap olabilirsiniz.

HAPİS CEZASI ALABİLİRLER

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Avukat Müge Doğan, ''Ceza Kanunu'muzda düzenlenen bir madde var bununla alakalı. İnternet üzerinden yayın yapan şifreli veya şifresiz yayın yapan kuruluşların illegal bir şekilde bu yayınları kullananlar ve buna şey sağlayanlar, menfaat sağlayanlar Ceza Kanunu'nda düzenlenen bir suç kapsamında yer almaktadır" dedi. Doğan, "Kanun der ki; karşılıksız menfaat sağlama suçu, bu suçun da cezası, hem yayın yapanlar açısından, hem izleyenler açısından 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası öngörüyor kanun" İfadelerini kullandı.

BAŞINIZ BELAYA GİREBİLİR

Ücretini öderken başka bir adli bir olayla da karşı karşıya kalınabilir. Kaçak IP TV hizmeti veren kuruluşlar ödemeyi İban yoluyla alıyor. Yani kullanıcılardan; kaçak platform hizmetinin ücretinin şahsi bir hesaba gönderilmesi isteniyor. Uzmanlar bu konuda da uyarıyor. Parayı gönderdiğiniz kişi herhangi bir terör ya da suç örgütüne mensup biri çıkarsa… Başınız belaya girebilir.

İbrahim Çelik
Haberler.com - Teknoloji

Dizi Teknoloji Spor Haberler

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Reisi'nin can verdiği helikopterin yanına giden Fulya Öztürk, enkazın başındaki ekiplere yardım teklif etti

Reisi'nin can verdiği helikopterin yanına giden Fulya Öztürk, enkazın başındaki ekiplere yardım teklif etti

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden Netanyahu hakkında tutuklama kararı

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden Netanyahu hakkında tutuklama kararı

Haydar Dümen'in eşi tefeci kurbanı! 30 milyonluk taşınmazını elinden aldılar, yetmedi buluşmaya çağırıp gasp ettiler

Haydar Dümen'in eşi tefeci kurbanı! 30 milyonluk taşınmazını elinden aldılar, yetmedi buluşmaya çağırıp gasp ettiler

500

Yorumlar (76)

Erhan Sarac:

Sizde bir maç için 500 tl istemeyin digitürk

784
10
yanıtYanıtla
esrefpasali:

beIN Media Group (Arapça: ?????? ?? ?? ???????????, Majmu'at Bi'in al-I'lamiyyah), Al Jazeera Media Network'ün sahibi olduğu Nasır el-Halifi tarafından 1 Ocak 2014'te kurulan bir Katarlı eğlence şirketidir. Merkezi Katar'ın Doha şehridir. Ocak ayında ana şirketi tarafından beIN'e dönüşen Al Jazeera Sports'un devamıdır.

yanıt50
yanıt22
Sakar Yalı:

@esrefpasali, matematik hocanı seveyim senin. 500 tl ile bu para kazanılabilirmi 90 milyona bölsen çıkmaz bu para demişsin. 218 milyon doları 90 milyon kişiye bölersen, kişi başı 2,42 dolar eder, Yani 80 TL. Seksen Türk Lirası 500 Türk Lirası. Tabiki her vatandaş bein almayacak orası ayrı konuda, bu matematik bilgisiyle sen ev falan geçindiriyorsan işin zor senin :)

yanıt60
yanıt9
Mustafa Coşkun:

bi bizim ülkede işine gelmedimi herşey yasak. yazık bizm insnimiza valla

325
13
yanıtYanıtla
birgörüş:

BEinSport adam TFF ye Futbol kulüplerine ödediği parayı biliyormusun?

yanıt0
yanıt5
Ahmet Melih ALEMDAR:

Sorunu çözmek yerine; Bu pahalılıkta IP Tv izleyenlere mi ceza verecekler ? Adalet tam da budur işte. Rakamı gelişigüzel yazıyorum, 20 tane ücretli platform var. Hepsine para vermeye kalksa insanlar aylık ne kadar ediyor tahmininiz var mı? Elbette bu parayı ödeyen insanlar var ama bu illegal ortamı legale çevirmek de devletin elinde. Tek bir üyelik altında, uygun bir aylık ücret ile kazan-kazan olabilir bu iş. Elbette IPTV kullanmak suçtur ama nedense kızamıyorum insanımıza,ekonomi bu.

298
9
yanıtYanıtla
Mehmet Deniz:

Ulkeyi soyup sogana cevirene niye hapis yok peki?

yanıt24
yanıt2
osman Öztürk:

Lafa geldi mi Avrupa Avrupa.Avruoa ülkelerinin hemen hepsin de şifreli bir kanal oluşturulmuş ve bütün şifreli yayın yapan kanallar buranın uyesi.Sonucunda insanlar bu kanala üye oluyor ve tüm Şifreli yayınları buradan izliyorlar.Böylece insanlar da gayrimeşruluga yönlendirilmemiş oluyor.Bizde de bunun yapılması lazım yoksa bütün şifreli ve parali kanallara ayrı ayrı abone olmak mümkün mü.

yanıt33
yanıt2
Tolga Tplg:

Hiç bir şey olmaz sistem milleti sömüren zenginlere hizmet ediyor. Ip tv iyidir

270
6
yanıtYanıtla
Gh Tgv:

Bu millete hersey Artik mustahak. Yakinda nefes Bile Para olur.

177
14
yanıtYanıtla
Tüm 76 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title