Haberler

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Güncelleme:

Akıncı İHA, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin bulunduğu helikopterin enkaz bölgesinin tespit çalışmasını başarıyla tamamladı. Bu gelişme sonrası İran medyası, helikopterin yerini tespit eden Akıncı İHA'sının ülkenin askeri tesisleri ve füze merkezlerinin üzerinden uçtuğunu dile getirerek "Türkiye'ye karşı yeni bir zafiyet açığı oluştu" tezini gündeme getirmeye başladı.

Türkiye'nin, İran Cumhurbaşkanı Reisi ve bazı yetkililerin geçirdiği helikopter kazasına ilişkin arama faaliyetlerinde görevlendirdiği Akıncı İHA, helikopterin enkazın ısı kaynağını tespit ederek koordinatlarını İran makamlarıyla paylaştı. Akıncı İHA'nın tespitlerinin ardından İran Kızılayı, Cumhurbaşkanı Reisi'ye ait helikopter enkazının yerini buldu. Ancak Akıncı'nın devreye girmesi İran'da başka panik havasını da beraberinde getirdi.

Akıncı İHA'lardan sonra İran'ı korku sardı: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

"ZAFİYET" OLARAK YORUMLUYORLAR

İran medyası, düşen helikopterin yerini tespit etmek için ülkede uçuş gerçekleştiren Akıncı İHA'sının ülkenin askeri tesisleri ve füze merkezleri üzerinden uçtuğunu öne sürdü. Tehdit olarak kullanılan füzelerin yerinin tespit edilmesinden endişe duyan İran medyası, bunu da " Türkiye'ye karşı zafiyet" olarak nitelendiriyor.

SELÇUK BAYRAKTAR'DAN PAYLAŞIM

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, görevini tamamlayarak Türkiye'ye dönen Akıncı İHA ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Anayurduna hoş geldin Bayraktar Akıncı. İran halkına tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" ifadelerine yer verdi.

Suikast Mi Kaza Mı? İranlı Gazeteci Canlı Yayında Değerlendirdi

YÜZBİNLER AKINCI İHA'YI TAKİP ETMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Reisi, dün helikopterle, İran-Azerbaycan sınırında bir barajın açılış törenine katılmıştı. İran devlet televizyonu, Reisi'nin helikopterinin bölgeden dönerken sert iniş yapması suretiyle kaza meydana geldiğini; Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Doğu Azerbaycan Eyalet Valisi Malik Rahmeti ve Tebriz Cuma İmamı Ayetullah Ali Haşim'in de helikopterde bulunduğunu duyurmuştu. Arama kurtarma ekipleri, olumsuz hava şartları nedeniyle çalışmaların güçlükle sürdüğünü bildirmiş, İran, Türkiye'den havadan arama çalışması yapmak için insansız hava aracı (İHA) talep etmişti.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Teknoloji

Selçuk Bayraktar İbrahim Reisi Helikopter Türkiye İran Savunma Teknoloji Dünya Güncel Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

500

Yorumlar (85)

Özcan Özcan:

bayraktarın iha-sihalarıyla asla gurur duymuyorum.Çünkü bunlar devletin değil ve bayraktar bir firma yarın alır başını başka ülkeyede gidebilir ve türkiyeye dahi iha.sihayı parayla satıyor.

584
3044
yanıtYanıtla
Ali Ali:

O dediğini PKK zihniyetli ve CHP destekçi bir fabrikatör olursa yapar. Üstelik dünyada, belki CIN hariç hangi SILAHLARI DEVLET yapıyor. Hepsi OZEL KISILER.

yanıt1669
yanıt230
Son Yörük:

Görüşlerini seversin sevmezsin bu herkes için farklıdır ama yaptıklarını görmezden gelmek bu çok kötü onların başarısı bu ülke için başarıdır illa birileri bizimle aynı görüşte değil diye kotulememek gerekiyor ülkemiz için gurur verici..

956
22
yanıtYanıtla
semson 12:

olayı duyar duymaz bizimkiler bu işi yaptım dedim füzelerin yerlerini öğrenmek için ,::))

yanıt18
yanıt123
Ali Tokgönül:

Gene parlatmaya başladılar iha, siha diye . İran'ın paniklemesi olayı da bence yalan haber . Yahu arkadaş , Artık uzaydan izliyorlar ülkeleri . Yok üzerimden uçtu , benim gizli askeri yerlerimi gördü diye bizimkilerin uydurması . Maksat havamız olsun .

160
509
yanıtYanıtla
Hasan Demir:

Heykel uçuracak halimiz yok.

yanıt458
yanıt61
Orhan Dik :

Uzaydan izleyebilen 2-3 ülke var. Ve dünya bunu öyle ya da böyle kabul etti zaman içinde. Fakat yeni aktörlerin, özellikle çaktırmadan mezhep soğuk savaşı verdiğin bir ülkenin seni sürekli gözetliyor olması başka konu. Mesela sen sevgilinle, karınla, çocuğunla belki deniz kenarında bile sosyal medyadan foto paylaşıyorsun. Uydudan bile çekiyorlar üstelik. Ama biri senin fotonu orada senin göreceğin şekilde çektiğinde rahatsız olursun. Bu kadar basit.

yanıt58
yanıt8
Aden null:

örneğin amerikada da orduya techizat araç üretiminin çoğunu özel sektör firmaları yapıyor ,adamlar bedavaya devlete yapıp verecek halleri yok ya ,ihanın tüm maliyetini ceplerinden karşılayacak değiller , bayraktar devlete maliyetine veriyor, dünyanın gözü bu ihalarda bizim millet te düşman

465
35
yanıtYanıtla
Oktay Ünlü:

Uydu görüntülerinden görünüyor zaten nerde ne olduğu akıncı iha görene kadar gizli mi zannediyorlardı bunu bilmiyorlar mı nasıl bi ülke bu ?

244
88
yanıtYanıtla
Aden null:

iran her nekadar uranyum denen şeyle uğraşsada ülkeye baktığında ota çağda gibi aslında teknoloji açısından yetersiz bir ülke, adamların arama kurtarma ekiplerinde yeterli gece görüş kameraları bile yokmuş ki ,imkanları yeterli olsa başka ülkelerden neden yardım istesinler

yanıt186
yanıt12
Tüm 85 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title