Haberler

Messi ve Mbappe finale damga vurdu! İşte Dünya Kupası'nın gol kralı

Güncelleme:

2022 Dünya Kupası'nı penaltılarda Arjantin kazandı. Uzatmaların 3-3 bittiği karşılaşmada Arjantin'in 2 golünü Messi, Fransa'nın 3 golünü ise Mbappe kaydetti. Dünya Kupası'nda mutlu sona Messi ulaştı, krallık tacını ise Kylian Mbappe giydi.

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda devler karşı karşıya geldi. Arjantin ile Fransa'nın kapışmasında kazanan penaltılarda belli oldu.

İLK YARI VE İKİNCİ YARIDA SENARYO BAMBAŞKA

Arjantin, Fransa'yı ilk yarım saatte perişan etti. 36'da skoru 2-0'a getiren Arjantin, son şampiyon Fransa'ya şut bile attırmadı. 23'te penaltıdan Messi perdeyi açtı, 36'da Di Maria skoru 2-0'a getirdi. Fransa, ilk yarıda iki değişiklik birden yapmak zorunda kaldı. Ancak bu hamle sonucu değiştirmedi. Mbappe, 80'de attığı penaltı golüyle Fransa'yı umutlandırdı. 81'de bir kez daha sahneye çıkan Mbappe, maçı uzatmaya gördü.

Messi ve Mbappe finale damga vurdu! İşte Dünya Kupası'nın gol kralı

UZATMALARDA DÜELLOYA GİRDİLER

Arjantin, 108. dakikada Messi'nin attığı golle 3-2 öne geçti. Mbappe, 117'de attığı penaltı golüyle karşılaşmayı penaltılara taşıdı.

ARJANTİN HATA YAPMADI

Penaltı atışlarında kazanan 4-2'lik skorla Arjantin oldu. Tangocular'ın 36 yıllık hasreti Katar'da bitti. Lionel Messi, turnuvayı 'Kral' olarak tamamlayamadı.

KRAL MBAPPE

Lionel Messi, 2022 Dünya Kupası'nı 7 golle tamamladı. Ancak kral tacını giyemedi. Fransa'nın 23 yaşındaki yıldızı Mbappe, 2022 Dünya Kupası'nı 8 golle bitirdi. 2022 Dünya Kupası'nın gol kralı Mbappe, kupanın kazananı ise Messi oldu.

MARADONA'YI YAKALADILAR

Lionel Messi turnuvayı 7 gol ve 3 asistle tamamladı. Kylian Mbappe ise 8 gol, 2 asist yaptı. Öte yandan bir Dünya Kupası'nda 10 gole direkt etki eden oyuncu sayısı 3'e çıktı. Maradona, 5 gol 5 asistle zirvede tek başına bulunuyordu.

Dünya Kupası'nda gol krallığı listesi şöyle:

  • 8 - Kylian Mbappe
  • 7 - Lionel Messi
  • 4 - Olivier Giroud
  • 4 - Julian Alvarez
  • 3 - Enner Valencia
  • 3 - Bukayo Saka
  • 3 - Goncalo Ramos
  • 3 - Alvaro Morata
  • 3 - Richarlison
  • 3 - Cody Gakpo
Kaynak: Haberler.com / Spor

Kylian Mbappe Lionel Messi Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Küçükçekmece'de piknik yapan vatandaşlar başından vurulmuş bir erkek cesedi buldu

Küçükçekmece'de piknik yapan vatandaşlar başından vurulmuş bir erkek cesedi buldu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

MÜGE ANLI CANLI İZLE! 3 Haziran Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Asuman Tuğberk Yolaç kimdir, öldü? Asuman Yolaç neden öldü, hastalığı nedir? TYT- AYT sınavları ne zaman, kaç gün kaldı? 2024 YKS ne zaman yapılacak, tarihi belli mi? YKS sınavı ne zaman 2024? YKS (TYT-AYT-YDT) sınavı kaçta başlıyor, kaçta bitiyor? Resmi Gazete bugün (3 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı?
3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

500

Yorumlar (1)

Hakan Erdemanar:

HAKEM FRANSAYI KATLETTI RESMEN.. ARJANTINE BARIZ 2 KIRMIZI VAR ARJANTIN PENALTISI UYDURUK TAMAMEN ŞİKE

4
10
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title