Haberler

Bülent Uygun'dan sitem! Lig seneye daha zor geçecek

Güncelleme:

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Türk futbolundaki sorunlara dikkat çekerek, gelecek sezonun daha zor geçeceğini söyledi.

- Bülent Uygun'dan sitem!

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun:

"Değişmesi gerekenler değişmedi"

"Lig seneye daha zor geçecek"

SİVAS - Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, sitem dolu açıklamalarda bulundu. Uygun, "Türk futboluna, Türk gençlerinin geleceğine, takımların kaderlerine bu kadar etki eden bir süreç yaşamadık. Artık yaşamak da istemiyoruz" dedi.

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, bugün gerçekleştirilen antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını cevapladı. Uygun, ligdeki yarışın artık sonuna gelindiğini belirterek, "Ligde kalma müsabakalarının bu kadar son haftaya girdiğini görmemiştim. Çok hatalar oldu. Herkes hatalar yaptı. Kimi yönetimsen anlamda, kimi teknik direktör anlamında, kimi futbolcu hata yaptı. Kaderin birçok şekilde etkilendiği ve insanların bu kadar birbirini kırdığı bir sezonu yaşamamışızdır. Baktığımız zaman düşecek takımın şu olduğunu söyleyemezsiniz. Hakkı en çok yenen takım kim oldu diye sorarsan İstanbulspor bunun acısını çok çekti. Bu hafta da onlarla biz maç yapacağız" diye konuştu.

"Değişmesi gerekenler değişmedi"

Değişik bir sezon yaşadıklarını kaydeden Uygun, "Birçok penaltı dediğimiz pozisyonda penaltı olmadı, faul dediğimiz faul olmadı, aut dediğimiz korner oldu. Böyle bir lig yaşadık. Değişmesi gerekenler değişmedi. Sistemler değişmedi ve yapılması gereken hiçbir proje hayata geçmedi. Yıllardan beri proje söylüyorum. Benim derdim gençlerin, Türk sporunda daha etkin olmaları ve iyi bir yerlere gelmeleri. Hakemler de içinde çok kez proje söyledim. Türk futboluna, Türk gençlerinin geleceğine, takımların kaderlerine bu kadar etki eden bir süreç yaşamadık. Artık yaşamak da istemiyoruz" şeklinde konuştu.

"Lig seneye daha zor geçecek"

Türk futbolunun birçok sorununun olduğunu dile getiren Uygun, "Yapması gereken yapmıyor, o zaman da insanlar soruyor, düşünüyor, söylüyor. Söylemenin de bir şey değiştirdiğine inanmıyor. Böyle bir hayat gidiyor. O yüzden de neleri söylemek lazım diye bazen düşünüyorum. Bir şeylerin iyi olması ve ülkem için üretmeye çalıştığımızda insanlar sürecin kendi takımları lehine olması için mücadele ediyor. Biz de hakkaniyetli, adil, adaletli, Türk sporunun ve gençlerinin daha iyi olabilmesi adına elimizden geldiği kadar söylemlerle desteklemeye çalışıyoruz. İnşallah bu lig hayırlısıyla, günahıyla, sevabıyla 2 hafta sonra bitiyor. Herkese hayırlı uğurlu olsun. Düşenler bir an önce geri çıksın, şampiyon kim oluyorsa tebrik ediyoruz. Bununla beraber tekrar lige gelen Göztepe ve Eyüpspor'u tebrik ediyoruz. Onlara da hayırlı uğurlu olsun. Seneye ligin gelecek çok daha zor geçeceği aşikar" diye konuştu.

"20 futbolcumuzun sözleşmesi bitti"

Takımın gelecek sezon planlamasının devam ettiğini belirten Uygun, sözlerini şöyle tamamladı:

"Takımımızdaki 27 futbolcunun sadece 7'sinin sözleşmesi devam ediyor. 20 futbolcumuzun sözleşmesinin bittiği bir ortamdayız. Bununla beraber yepyeni bir planlamaya transfer komitesi başkanı olarak Gökhan Karagöl ve scout ekibi çalışıyor. Yeni sezonda hayal ettiklerimizi başaracak bir kadroyu inşallah hep beraber kurarız."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Bülent Uygun Sivasspor Sivas Futbol Spor Güncel Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title