Haberler

Beşiktaş Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Taraftarlarıyla Buluştu

Güncelleme:

Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi final serisinde Fenerbahçe karşısında 1-0 öne geçen Beşiktaş, taraftarlarıyla bir araya geldi. Antrenmanda taraftarlara çikolata ve baklava takdim edildi. Beşiktaş Bedensel Engelliler Spor Şubesi Komite Başkanı Elçin Kılıç, şampiyonluk için taraftarların desteğini beklediklerini söyledi.

Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi final serisinde Fenerbahçe karşısında 1-0 öne geçen Beşiktaş, ikinci maç öncesinde taraftarlarıyla buluştu.

Süleyman Seba Spor Salonu'nda gerçekleştirilen antrenmanda Engelliler Haftası kapsamında taraftarlarıyla bir araya gelen siyah-beyazlılara, çikolata ve baklava takdim edildi.

Yarı finalde Galatasaray'ı eledikten sonra final serisinin ilk maçında Fenerbahçe Göksel Çelik'i 77-66 yenerek 1-0 öne geçen siyah-beyazlılar, 18 Mayıs Cumartesi saat 15.00'te rakibini Süleyman Seba Spor Salonu'nda konuk edecek.

Beşiktaş Bedensel Engelliler Spor Şubesi Komite Başkanı Elçin Kılıç, şampiyonluk için yalnızca bir engelin kaldığını, bunu aşmak için de cumartesi günü taraftarların salonu dolduracaklarına inandığını söyledi.

Taraftarlarla takımın bir araya gelmesini istediklerini vurgulayan Kılıç, "Bu hafta Engelliler Haftası. Bütün sporcuların taraftar desteğini hissetmesini istedik. Özellikle engelli bireylerin bu sporu takip etmesi, bu sporun farkında olması bizim için çok kıymetli. Biz onların evlerinden dışarı çıkmalarını istiyoruz. Onların toplumun bir bireyi olduğunu herkese göstermelerini istiyoruz. Bu antrenman da bir vesile oldu, bize katılmalarını istedik. Sağ olsunlar bizi de mutlu ettiler." diye konuştu.

Bedensel engelli vatandaşlar için 12-18 yaş arasını kapsayan altyapı planları olduğunu da belirten Kılıç, şunları kaydetti:

"Türkiye'de bu spor için bir altyapı yok. Bununla ilgili bir altyapı kurmak istedik 'Engeller bizi durduramaz' sloganıyla bir kampanya başlattık. 12-18 yaş arasında fiziksel engeli olan bireyleri eleme usulü altyapımıza alacağız. Amacımız insanların hayatlarına dokunmak. Spor onları çok değiştiriyor. Ekonomik anlamda gelire sahip oluyorlar, kimseye ihtiyaç duymuyorlar. Kadın sporcularımız var, evli ve çocuk sahibiler. Toplumda normal bir birey konumundalar. Bu çizgileri aşabilmek için spor önemli bir nokta. Biz de Beşiktaş olarak birilerinin hayatlarını değiştirmek için öncülük ediyoruz."

Beşiktaş Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Menajeri Erdem Göksel de Beşiktaş Kulübü Başkanı Hasan Arat'ın olimpiyat ruhunu ve paralimpik olimpiyatlarını çok iyi bildiğini dile getirerek, "Türkiye'de profesyonel kulüpler içinde ilk kez Beşiktaş engelliler takımı kurdu. Engelli bir spor adamı olarak şunu söylemeliyim, engelli sporunu bilen, paralimpik oyunlarını iyi takip eden, olimpiyat ruhunu ve önemini iyi bilen bir başkana sahibiz. Hasan Arat'a, engelli bir spor adamı olarak teşekkür ediyorum. Mutluyuz, gururluyuz. Beşiktaş camiasına bu başarıyı vermekten dolayı mutluyuz. Başkanımıza, yönetim kurulumuza, emek veren herkese çok teşekkür ediyoruz." şeklinde görüş belirtti.

Kaan Dalay: "Bu çocuklar destan yazıyorlar"

Beşiktaş Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Başantrenörü Kaan Dalay ise takımın çok iyi mücadele ettiğinin altını çizerek şunları söyledi:

"Bu çocuklar tarih yazıyor. Kimsenin şans vermediği Beşiktaş şu anda finalde ve seride 1-0 önde. Bizden çok daha fazla bütçeye sahip olan Galatasaray'ı 2-0'la geçtik, Fenerbahçe'yi ilk maçta yendik. Bu çocuklar destan yazıyorlar. İnanıyorum ki cumartesi günü şampiyonluğu kazanacağız, taraftarlarımıza ve Hasan Arat başkanımıza armağan edeceğiz. En büyük Beşiktaş."

Kaynak: AA / Spor

Fenerbahçe Beşiktaş Spor Spor Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title