Haberler

19 Mayıs'ta Boğaz'da İDO Sailing Cup Yelken Yarışları Gerçekleşti

Güncelleme:

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında İstanbul Boğazı'nda İDO Sailing Cup yelken yarışları düzenlendi. İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) sponsorluğunda düzenlenen ve 6 farklı kategoride 55 yatın yarıştığı etkinlik, Çırağan Sarayı önünden start alarak Moda İskelesi'nde sona erdi. İDO Genel Müdürü Murat Orhan, bu tarihi günü yat yarışı ile anmak istediklerini belirtti. Ayrıca İDO'nun denizcilik sektöründeki faaliyetleri ve gelecek hedefleri hakkında bilgi verdi.

İstanbul Boğazı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen İdo Sailing Cup yarışlarına ev sahipliği yaptı.

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) sponsorluğunda düzenlenen İdo Sailing Cup yarışları start aldı. 6 farklı kategoride 55 yatın yarıştığı etkinlik, Çırağan Sarayı önünden saat 12.00'de start aldı. Yarış, Boğaz hattında Arnavutköy Akıntı Burnu ve Beykoz şamandıralarını dönerek tarihi Moda İskelesi önünde sona erdi. Tekneler, toplam 19 deniz mili yol katederek kıyasıya rekabet etti. Yarış öncesinde saat 11.15'te Ata'ya Saygı Duruşu gerçekleştirildi.

19 Mayıs'ta Boğaz'da İDO Sailing Cup Yelken Yarışları Gerçekleşti

"TARİHİ GÜNÜ YAT YARIŞLARIYLA ANMAK İSTEDİK"

İDO Genel Müdürü Murat Orhan, program öncesinde düzenlenen basın toplantısında, Atatürk'ün denizciliğe verdiği önemi vurguladı.

Orhan, "Birinci Dünya Savaşı'nda mağlup olmuş bir ülkenin, her şeyin kontrolünün İtilaf Devletleri'nde olduğu bir süreçte, 19 Mayıs 1919'da Atatürk'ün Samsun'a çıkışıyla başlayan Milli Mücadele, destansı bir zaferle sonuçlandı ve Cumhuriyet'le taçlandırıldı. Bu tarihi günü, İstanbul Boğazı'nda düzenlediğimiz yat yarışı ile anmak istedik" dedi.

19 Mayıs'ta Boğaz'da İDO Sailing Cup Yelken Yarışları Gerçekleşti

İDO'NUN DENİZCİLİK SEKTÖRÜNDEKİ ROLÜ

Orhan, İDO'nun denizcilik sektöründeki faaliyetleri hakkında da bilgi verdi.

Orhan "1987 yılında kurulmuş bir şirketiz. Yılda yaklaşık 30 milyon yolcu ve 10 milyon araç taşıyoruz. Marmara'da yaptığımız faaliyetlerimizi 2 yıl önce Hatay-Girne seferleriyle uluslararası boyuta taşıdık. Bu yıl da ilk kez Ege Adaları'nda sefer planlaması yaparak, 4 deniz otobüsü ile 7 adada 8 farklı hatta turizme destek sağlayacağız" diye konuştu.

İDO 3 DENİZDE FAALİYET GÖSTERECEK

Orhan, İDO'nun gelecekteki hedeflerini de paylaştı ve şöyle devam etti:

"Ege ve Akdeniz'de daha fazla deniz otobüsü ile faaliyet göstermeyi planlıyoruz. Şirket tarihimizde ilk defa Marmara Denizi dışında, Ege ve Akdeniz'de aynı anda faaliyet göstereceğiz. 2011 yılında 30 yıllığına kullanım hakları devredildi. Şu anda Tepe ve Akfen grupları yüzde 50 paya sahip."

19 Mayıs'ta Boğaz'da İDO Sailing Cup Yelken Yarışları Gerçekleşti

ATATÜRK'ÜN DENİZCİLİĞE VERDİĞİ ÖNEM

Atatürk'ün Türkiye'nin denizcilik tarihine katkılarından söz eden Orhan, "1924 yılında ilk Denizcilik Bakanlığı'nın kurulması, 1926 yılında Kabotaj Kanunu'nun kabulü ve 1936 yılında Montrö Anlaşması ile Boğazların hâkimiyetinin tamamen tarafımıza geçmesi, Atatürk'ün denizciliğe verdiği önemin göstergeleridir" dedi.

YELKENLİLER BU ANI BEKLİYORDU

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) Yelken Kupası'nın Organizasyon Sorumlusu Utkan Türkmen de uluslararası gemi trafiğinin durmasıyla, bütün yelken severlerin bu anı özel bir heyecanla beklediğini söyledi.

Türkmen, 19 Mayıs'ın yarışlar için ayrı bir önem taşıdığını belirterek, start sinyali verildiğinde heyecanın dorukta olduğunu sözlerine ekledi.

Farklı yarış sınıflarından 55 tekne peşi sıra start aldığını belirten Türkmen, rotanın Çırağan önünde başlayıp, Anadolu Akıntı Burnu'nda dönüş yapıp, Beykoz açıklarından geçerek tarihi Moda İskelesi'nde son bulacağını açıkladı.

Türkmen, İstanbul halkının yarışı izleyebileceği özel seyir teraslarının hem Anadolu Akıntı Burnu'nda hem de İDO'nun Beykoz İskelesi'nde kurulduğunu belirtti ve İstanbulluların bu özel etkinliğe yoğun ilgi gösterdiğini ve tarihi anı birlikte yaşadıklarını dile getirdi.

Akyol İnşaat ve Borusan'ın destek verdiği etkinliğin kupa töreni saat 20.00'da başlayacak. Törenin ardından ise etkinlik canlı müzik performansları ile devam edecek.

Kaynak: Bültenler / Spor

İstanbul Boğazı Çırağan Sarayı Murat Orhan İstanbul Gençlik Moda Spor Etkinlik Turizm Yarışma Yaşam Spor Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (3 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı?
3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title