Haberler

Yeni Moritanya Büyükelçisi Burhan Köroğlu kimdir? Burhan Köroğlu hayatı ve biyografisi

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla gerçekleşen büyükelçi atamalarına ilişkin kararlar Resmî Gazete'de yayımlandı. 14 Kasım 2023 Resmi Gazete Atama Kararları ile Yeni Moritanya Büyükelçisi ataması kararı yayınlandı. Karar sonrası Burhan Köroğlu kimdir, merak edildi. İşte, Burhan Köroğlu hayatı ve biyografisi.

Yeni Moritanya Büyükelçisi Burhan Köroğlu oldu. 14 Kasım 2023 Resmi Gazete Atama Kararları ile açıklanan atama kararı sonrası Yeni Moritanya Büyükelçisi Burhan Köroğlu kimdir, Burhan Köroğlu hayatı ve biyografisi merak edildi. İşte, detaylar…

YENİ MORİTANYA BÜYÜKELÇİSİ BURHAN KÖROĞLU KİMDİR?

Yeni Moritanya Büyükelçisi Burhan Köroğlu oldu.

Burhan Köroğlu:

1985 yılında İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü'nden mezun oldu. Ürdün Üniversitesi'nde Arapça okudu ve yüksek lisans tezini Felsefe alanında tamamladı ve doktorasını aldı. 2001 yılında Marmara Üniversitesi İslam Felsefesi alanından mezun oldu. Marmara Üniversitesi, Middlebury College ABD ve Ürdün Üniversitesi'nde İslam Felsefesi ve Müslüman Düşüncesi dersleri verdi. MEDAM (Medeniyet Araştırmaları Merkezi) başkanlığını yaptı ve Bahçeşehir Üniversitesi'nde ders verdi. Altı yıl boyunca Katar'daki Aljazeera Araştırma Merkezi'nde kıdemli analist olarak çalıştı. İbn Haldun Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü ve Felsefe Bölüm Başkanlığı yaptı. Halen İbn Haldun Üniversitesi'nde felsefe profesörü olarak görev yapmaktadır.

İşte kararname:

Yeni Moritanya Büyükelçisi Burhan Köroğlu kimdir? Burhan Köroğlu hayatı ve biyografisi

MORİTANYA HAKKINDA

Moritanya ya da resmî adıyla Moritanya İslam Cumhuriyeti, Afrika kıtasının batısında yer alan bir ülkedir. Ülkenin sınır komşularını (kuzeyden saat yönünde ilerlendiğinde) Fas tarafından ilhak edilen Batı Sahra ile aynı bölge üzerinde Polisario tarafından tek taraflı bağımsızlığı ilan edilen Sahra Demokratik Arap Cumhuriyeti, Cezayir, Mali ve Senegal oluşturmaktadır. Bunun haricinde ülkenin batısında Atlas Okyanusu yer almaktadır. Ülkenin başkenti ve en büyük şehri Nuakşot'tur.

Ülke ismi

Ülkenin ismi olan muritaniyya Berberi köklere sahip olan geçmiş dönemlerde Berberi bir krallık olan Mauretania'ya da ismini veren Morolar'dan gelmektedir. Maure kelimesinin Fenikece bir kelime olan mahurim (Türkçe: batının adamı) kelimesinden geldiği tahmin edilmektedir.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Recep Tayyip Erdoğan Burhan Köroğlu Moritanya Köroğlu Gündem Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti! Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti! Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı

İsrail, Hizbullah'a savaş açmaya hazırlanıyor: Bir an bile durmayacağız

İsrail, Hizbullah'a savaş açmaya hazırlanıyor: Bir an bile durmayacağız

Şişli'de mezuniyet töreninde dev ekran öğrencilerin üzerine düştü: 6 yaralı

Şişli'de mezuniyet töreninde dev ekran öğrencilerin üzerine düştü: 6 yaralı

Bakmadan Geçme

Limon FC elendi mi? Limon FC turnuvaya veda etti mi? Ankara okullar tatil mi 7 Haziran? Merve elendi mi? Survivor Merve adaya veda etti mi? ÖSYM sınavında biri ölürse ne olur? Sınıftakiler tam puan mı alır? 7 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 7 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Haziran 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Ankara selde ölen var mı, yarın sel devam edecek mi? 7 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 7 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 7 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 7 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Valilik, Irak uyruklu vatandaşa ruhsat vermeyen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Köksal'ı ifadeye çağırdı

Valilik, Irak uyruklu vatandaşa ruhsat vermeyen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Köksal'ı ifadeye çağırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title